Tijdens 'de Dag van de Ondernemer' op vrijdag 18 november 2022 presenteerde de adviesraad Ondernemend Nijlen en Lokaal bestuur Nijlen 'het Nijlense Gemeentelijk Compliment'. Dit compliment is een manier om dankjewel te zeggen tegen alle lokale ondernemers. Er werden drie awards uitgereikt. Hoe dit in zijn werk gaat vragen we aan Saskia Faes, de ondervoorzitster van de adviesraad.

Ondernemen in Nijlen

Ondernemers vind je echt overal… ook in Bevel, Kessel en Nijlen. Onze gemeente telt bijna 1000 zelfstandige ondernemers. Op ‘de Dag van de Ondernemer’ geeft de adviesraad ‘Ondernemend Nijlen’  hen graag allemaal een welgemeend compliment. Samen met Lokaal bestuur Nijlen spreken we onze dankbaarheid uit voor het nemen van risico’s en het omzetten van opportuniteiten naar kansen en werkgelegenheid.

Drie awards

Voor de zesde keer werden awards uitgereikt tijdens de jaarlijkse ondernemersborrel. Plaats van gebeuren was deze keer de Ionahoeve, waar ze al meer dan een halve eeuw zorg dragen voor mensen met bijzondere noden en kwaliteiten. Voor Iona was het een ideale gelegenheid om hun dagelijkse werking en toekomstplannen voor te stellen aan de aanwezige ondernemers.
Het Nijlens gemeentelijk compliment omvat drie awards: Ondernemer van het jaar, Nieuwkomer van het jaar en de Publieksprijs.

Om in aanmerking te komen voor één van deze prijzen, moet je eerst genomineerd worden. Nijlenaars kunnen in september via een online formulier hun favoriete ondernemer nomineren. In oktober stemden heel wat Nijlenaars voor de publiekslieveling. Er werden in totaal 2020 stemmen uitgebracht, waarvan 220 voor babyspeciaalzaak Kleine Baas. Zij wonnen hierdoor de Publieksprijs 2022.

Alle genomineerden krijgen de kans een motivatie in te dienen. Op basis van deze motivatie gaan de adviesraad Ondernemend Nijlen en Lokaal bestuur Nijlen aan de slag om zowel de Ondernemer als de Starter (minder dan twee jaar actief) te selecteren. Als ‘Ondernemer van het jaar’ werd buitenmeubelenbedrijf Royal Botania als laureaat gekozen.
De prijs voor ‘Starter van het jaar’ ging naar feestzaal ‘Het Loket’.

De winnaars krijgen elk een raamsticker met hun nieuwe titel, een professioneel bedrijfsfilmpje en een award. Deze awards werden gemaakt door de kinderen van Academie Nijlen. De totempalen tonen de verschillende gezichten die eigen zijn aan het ondernemerschap: volharding, verbinding, inventiviteit, flexibiliteit…
Proficiat aan alle winnaars en bedankt aan iedereen die genomineerd en gestemd heeft!

Royal Botania: Simone Vingerhoets & Kris Van Puyvelde
Het Loket: Nick Horemans & Inge Verswijvel
Kleine Baas: Renée Lieckens & Lotte Van Dessel
Deel dit artikel
THEMA