'Knaldrang'. In juli 2021 nog het “woord van de week”. Knaldrang is het intense verlangen om te ‘knallen’, een informeel woord voor uitgaan, feestvieren, uit de bol gaan. En jongeren die eens goed uit de bol gaan, daar zullen de dames van Chiro Nele dit weekend ongetwijfeld mee voor zorgen met hun 19de editie van de Passionele Fuif.

TekstGunther Melis

We gingen vandaag nog even een kijkje nemen tijdens de drukke voorbereidingen aan het chiroheem in de Grote Puttingbaan in Kessel. De leidingsploeg en volwassen begeleiding is volop in de weer: de fietsenparking inrichten, de toog opstellen, de lichtbruggen mee naar boven draaien, nog een laatste telefoontje naar de security-firma, herashekken versleuren, op pad met enkele leden van de veiligheidscel voor nog wat laatste goede raad. Aan het woord: leidster Emma Schoors, hoofdleidster Jolien Alen en volwassen begeleidster Ann Bellens.

Hoe zit het met de knaldrang in de leidingsploeg?
Emma: “We hebben er zin in, stevig zin in! We hebben met de leiding zelf al wel enkele keren goed gaan feesten maar dit weekend wordt het vollen bak werken. Maar onze vorige fuif dateert van oktober 2019 dus de goesting is groot! Al zal er wellicht achter de toog wel eens mee gedanst worden (lacht).”
Jolien: “Dit wordt voor de Nijlense jeugd het eerste chirofeestje in onze gemeente. Eindelijk terug een fuif en voor heel wat jongeren ook hun eerste fuif. We geven er meteen een stevige lap op, dat is wel duidelijk. De knaldrang bij de jeugd is groot: op twee weken tijd vlogen onze 3.700 tickets allemaal de deur uit. De Passionele Fuif is dus al uitverkocht. Zonder inkomticket naar de tent afzakken haalt dus niet uit.”

Organiseren na een lange coronapauze, valt het mee?
Ann: “We hebben een gemotiveerde vrijwilligersploeg die er helemaal voor willen gaan. Half september zaten we samen toen de knoop doorgehakt werd. De coronarichtlijnen werden duidelijk, we kregen groen licht van de gemeente, de leiding was niet meer te stoppen. Er werd vergaderd, overlegd met veiligheidsdiensten, leveranciers gecontacteerd en plannen uitgetekend. Uiteraard konden we terug vallen op onze draaiboeken van vorige edities en hebben verschillende leidsters en ikzelf en mijn collega-VB (= volwassen begeleiding) er al enkele edities opzitten. We weten waar we aan toe zijn.”

Jolien: “We werken dit weekend met het Covid Safe Ticket (CST). Iedere feestvierder moet dus zeker haar/zijn identiteitskaart mee brengen en een geldig CST. Je kan dit best vooraf downloaden zodat je het vlotjes kan tonen aan de ingang. Eens binnen kan het feest beginnen! En met ‘Omdat het kan Soundsystem ft. Average Rob’ zal dat geen probleem zijn. Rond middernacht gaat de tent ongetwijfeld ontploffen.”

We gaan jullie niet langer storen want er staat nog heel wat werk te wachten. Veel succes Chiro Nele en de Nijlense jeugd wensen we een knalfeestje toe!

Deel dit artikel
THEMA