Laat je verrassen door de unieke smaak van 'Nijlens grondwitloof' in deze overheerlijke witloofsoep. Met zijn rijke textuur en uitgebalanceerde combinatie van ingrediënten belooft deze soep een ware culinaire verwennerij te zijn.

TekstAnnemie De bruyn FotografieCompagnie Fotografie

Benodigdheden:

Voor ongeveer 1,75 liter soep

• 1/2 kg grondwitloof (in ringen gesneden)
• 2 kleine (of 1,5 grote) uien fijn gesneden
• 100 gr. spekreepjes – Liever vegetarisch? Vervang de spekreepjes door 100 gr. croutons
• 30 gr. boter
• 30 gr. bloem
• 1 liter kippenbouillon
• 1/2 zoete appel
• peper
• eventueel 2 eetlepels room met 1 eidooier

Bereiding:

1. Voor een heerlijke witloofsoep begin je met het stoven van grondwitloof en fijn gesneden uien in boter, op smaak gebracht met peper.

2. Voeg vervolgens bloem toe en roer goed door.

3. Voeg daarna kippenbouillon en gesneden appel toe en laat het geheel gaarkoken.

4. Terwijl de soep suddert, bak je de spekreepjes krokant voor extra smaak en textuur.

5. Als je wilt, kun je ook een romige touch toevoegen door 2 eetlepels room met 1 eidooier te mengen en aan de soep toe te voegen.

6. Serveer de soep warm, gegarneerd met de krokante spekjes. Deze rijke en hartige soep is perfect als voorgerecht of als lichte maaltijd, vooral op koude dagen.

Geniet van de heerlijke smaken en texturen van deze witloofsoep. Eet smakelijk!

Nijlens Grondwitloof, Boshoek 44a, Nijlen. Oogstseizoen, van half november tot eind maart.

Heb jij zelf een heerlijk recept waarin Nijlense streekproducten verwerkt zitten, laat het ons weten via bekend@nijlen.be.

 

Deel dit artikel
THEMA