In 2018 vond de laatste editie plaats van het Nijlense muziekfestival Jour Tibour. Na tien jaren was het voor de festivalcrew toen tijd om even een pauze te nemen en op zoek te gaan naar nieuw organisatietalent. Tussendoor gooide ook de corona-pandemie nog roet in het eten. Maar, volgend jaar, in de zomer van 2022, neemt de organisatie de draad terug op met enkele nieuwe jonge vrijwilligers erbij én een aangepast festivalconcept. Maar eerst is er deze zomer nog.

We gingen even ons licht opsteken bij jeugdconsulent Gunther Melis en cultuurbeleidscoördinator Annelies Tack die het festival coördineren, samen met een werkgroep jongeren.

Wat mogen we deze zomer verwachten?
Annelies: “De festivalwerkgroep zorgt de eerste week van augustus voor een alternatief want een normale editie van Jour Tibour was sowieso nog niet haalbaar. We kozen met de Tibourfeesten voor een concertenreeks.”

Gunther: “In park Tibourschrans (of beter bekend als ’t Hofke) worden er drie concertavonden en twee concertnamiddagen georganiseerd op 3, 4 en 5 augustus 2021. We kiezen uiteraard voor een coronaveilig concept want de concerten staan telkens open voor maximum 400 bezoekers. Er zijn per concert telkens 100 bubbeltafels beschikbaar voor vier personen.”

 

 

Hoe werden de bands gekozen voor deze concerten?
Annelies: “Onze festivalwerkgroep kreeg bij de programmatie advies van de cultuurraad, de kinderraad, de seniorenraad en de jeugdraad. Elke adviesraad gaf een voorkeurartiest door en daar gingen we mee aan de slag. Zo staat er wellicht naar ieders smaak wel iets op het festivalpodium.”

Wie mogen we verwachten?
Gunther: “Dinsdagavond 3 augustus bijt Metejoor de spits af. Hij brengt ballades, reggaeton en muziek met akoestische gitaren en het publiek zal ongetwijfeld mee kelen met zijn recente nummer 1-hit ‘Met 1 op een miljoen’. Woensdagnamiddag 4 augustus zal de Ketnetband het jonge publiek kunnen bekoren. Giovanni Kemper, onder andere bekend van Nachtwacht, en Gloria Monserez, bekend als Ketnet-wrapper, zijn er alvast bij.”

Annelies: “Op woensdagavond mag High Hi dan het mooie weer komen maken. Dit Antwerpse powertrio brengt een combinatie van shoegazerock, indie- en darkpop. Donderdag, 5 augustus, mogen de Nijlense senioren uitkijken naar de winnaar van The Voice Senior van 2018. John Leo brengt een namiddagconcert.

Gunther: “De topact houden we tot laatst! De Tibourfeesten krijgen donderdagavond immers een Belgische topband op het podium: Equal Idiots! Frontzanger Thibault Christiaensen en Pieter Bruurs aan de drums zullen de boel ongetwijfeld doen knallen. Deze garagepunkband stond de afgelopen jaren al op heel wat festivals en belooft deze eenmalige reeks corona-concerten in stijl af te sluiten.”

Dat belooft! We kijken er alvast naar uit!

 

PRAKTISCH:

  • de ticketverkoop loopt vanaf maandag 28 juni 2021 vanaf 9 uur via www.ticketgang.be of aan het onthaal van het gemeentehuis
  • tickets kosten 5 euro per persoon maar koop je steeds per vier samen, 20 euro per bubbeltafel dus
  • er gelden een aantal corona-maatregelen tijdens de concerten – deze worden vooraf nog bekend gemaakt, volgens de geldende richtlijnen
  • meer info: info@jourtibour.be of 03 410 02 11 (en vraag naar Gunther Melis of Annelies Tack)

Deel dit artikel
THEMA