Lokaal bestuur Nijlen en de gidsenwerking van het fort van Kessel slaan opnieuw de handen in elkaar. Met hun nieuwe project ‘Toen den Duits kwam’ brengen ze dit keer het oorlogsverleden van deelgemeente Bevel onder de aandacht.

Tijdens de erfgoedwandeling ‘Klein Bevel in den Grooten Oorlog’ kom je alles te weten over de gebeurtenissen in Bevel tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wist je dat er stevig gevochten is aan de Hullebrug? Of dat de kerktoren als waarnemingspost van de Belgische strijdkrachten diende? De infoborden staan opgesteld op 6 locaties langsheen de bewegwijzerde wandelroute doorheen het pittoreske Bevel. Onderweg kan je genieten van de prachtige vergezichten aan de Grote Nete en de groene omgeving. De wandeling start aan de kerk van Bevel. Ze is 5 km lang en toegankelijk voor rolwagens. Je kan op eigen houtje en eigen tempo de wandeling verkennen.
Alle info over de erfgoedwandeling vind je HIER.

Op zondag 26 september kan je de wandeling volgen onder begeleiding van een gids van het fort van Kessel. Deze ervaren vertellers en oorlogsdeskundigen gaan graag met jou op stap. Onderweg geven ze nog extra weetjes mee over het oorlogsgebeuren en beantwoorden uiteraard alle vragen. De wandelingen starten elk uur tussen 10u00 en 17u00 (laatste wandeling). Inschrijven is verplicht, de activiteit is gratis.
Alle info over de erfgoedwandeling met gids vind je HIER.

Op zondag 3 oktober kan u genieten van het concert ‘Den Grooten Oorlog tussen de Patatten’ in de kerk van Bevel. Het duo Lien Kooijman en Bart Vanpetegem brengen een origineel kleinkunstprogramma in het kader van de herdenking van WOI, met ontroerende teksten op eigen muziek met hier en daar een pareltje uit het grote muzikale oorlogsrepertoire. Alles wordt aan mekaar geweven met verhalen die ze zelf beleefden.

Het concert start om 14u00. Voor (vanaf 12u30) en na het concert kan u terecht in de cafetaria in parochiezaal De Heerd aan de overzijde van de kerk.

U kan tickets kopen via www.ticketgang.be of aan het onthaal van het gemeentehuis. Ze kosten € 5, maar in die prijs zit een drankje inbegrepen dat u kan consumeren in de parochiezaal. Er zijn geen genummerde plaatsen.
Alle info over het concert vind je HIER.

Deel dit artikel
THEMA