Workshop : introductie in de plantaardige keuken Velt Nijlen

Een overgang naar een meer plant-gebaseerd voedingspatroon is een goede zaak voor je gezondheid, het milieu en klimaat, het verminderen van dierenleed en het stimuleren van gelijke voedselverdeling in de wereld. Maar hoe begin je daar nu aan? Welke mogelijkheden zijn er om de typische texturen en smaken uit de traditionele keuken te vervangen door plantaardige ingrediënten zonder aan smaak en vervulling in te boeten, maar net een verruimend en verrijkend smakenpalet te ontdekken.
En wat moet je weten om volwaardig plantaardig te eten?
Hoe kun je leren creatief te zijn met plantaardige ingrediënten?

In deze workshop gaan we aan de slag met hapklare tips en tricks om een basis aan te leren van waaruit je creatief kunt omgaan met plantaardige ingrediënten. Met aandacht voor de rijke smaken en mogelijkheden, vrijheid in experimenteren, aandacht voor de seizoenen en de basisvoorwaarden voor een volwaardig plantaardig voedingspatroon.

We pikken in op jullie eigen kennis en ervaring, en knopen daarop aan om je arsenaal en creativiteit aan mogelijkheden in de plantaardige keuken te vergroten.

Het gebruik van plantaardige melk, peulvruchten, granen, noten en notenpasta’s, kruiden en condimenten komt aan bod.

Inschrijven verplicht: info@veltnijlen.be

Info
  • Adres

    Buurtpunt Nijlen
    Kerkeblokken 3 , 2560 Nijlen

  • Wanneer

    19 april (19:30 - 21:30)

  • Prijs

    lid: € 5
    niet-lid: € 7

  • Werkt met UiTpas?

    Nee

  • Doelgroep

    Senioren, Volwassenen

  • Organisatie

    Velt Nijlen

  • Info E-mail

    info@veltnijlen.be

Deel dit artikel
19 april