Uitstap Duffel: bezoek Fort en rondvaart milieuboot Cultuur Nijlen

INSCHRIJVEN vanaf 30 maart via https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php# (zoek Nijlen)
Of aan het onthaal van het gemeentehuis.
Geef je opstapplaats door bij de inschrijving!

We vertrekken om 8.30u op het August Hermansplein in Nijlen richting Duffel.
Kom je uit Kessel of Bevel? Dan kun je ook daar op stappen. Opgelet, geef dit wel vooraf door! Om 8:00u. kun je opstappen in Kessel en om 8.15 in Bevel.

Het spoorwegfort van Duffel opende in 2014 de deuren na een grondige renovatie. Je kan er sindsdien niet alleen het fort verkennen, maar ook beleven. Een vrijwillige gids neemt ons mee op sleeptouw door de gangen van het fort en laten hen alle verborgen hoekjes en kantjes zien. Daarna genieten we van een lunch in de voormalige slaapzalen van de soldaten.
Op het menu: wortelsoep en daarna steak met een witloofslaatje met frietjes of kroketten. Vegetariërs kunnen een vegetarische lasagne krijgen (graag op voorhand laten weten). Eten is inbegrepen in de prijs, maar drank is nog ter plaatste te betalen.

Helaas geen tijd voor een nagerechtje, want we moeten op tijd zijn om van onze rondvaart op de milieuboot te kunnen genieten. De milieuboot neemt ons mee voor een boeiende en leerrijke verkenning van het Netekanaal tot in Viersel en weer terug. We varen dus voorbij Nijlen! Ondertussen vertelt een gids ons over het leven op en om het water, het belang van water, watersystemen, waterbeheer, biodiversiteit en waarom het zo belangrijk is hier zorg voor te dragen.
Om 16.00u meert de milieuboot weer aan in Duffel en keren we weer huiswaarts, waar we rond 17.00u zullen toekomen. Koos je een andere opstapplaats, dan zal je ook weer daar afgezet worden. Hou er rekening mee dat je dan ook iets later zult aankomen op deze plaats.

INSCHRIJVEN vanaf 30 maart via https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php# (zoek Nijlen)
Of aan het onthaal van het gemeentehuis.
Geef je opstapplaats door bij de inschrijving!

Info
 • Adres

  August Hermansplein
  August Hermansplein Z/N
  2560 Nijlen

 • Wanneer

  19 april (08:30 - 17:00)

 • Prijs

  Basistarief: € 40
  Tarief met een UiTPAS met kansentarief: € 8

 • Werkt met UiTpas?

  Ja

 • Doelgroep

  Alle leeftijden, Jongeren, Kinderen, Kleuters, Peuters, Senioren, Tieners, Volwassenen

 • Organisatie

  Cultuur Nijlen

 • Info Telefoonnumer

  03 410 02 11

 • Info E-mail

  senioren@nijlen.be

Deel dit artikel
19 april