Uitstap Senioren: Abdijenroute

Tien eeuwen oud en nog altijd even fascinerend: de Kempense abdijen. De norbertijnen van Tongerlo, Postel en Averbode drukten hun stempel op het leven en het landschap in de Kempen. Na een tumultueuze geschiedenis - met zelfs een sluiting tijdens de Franse Revolutie - vormen ze vandaag een oase van rust en reflectie.

BESTEL HIER JE TICKETS: https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=12150&event=117144#
! Verkoop zal starten op 25-08-2022 14:00

Vertrek is voorzien om 08.15u op het August Hermansplein.
Kom je van Kessel of Bevel?
Om 7.30u kun je opstappen in Kessel (bushalte kerk richting Nijlen) en om 7.45u kun je opstappen in Bevel (Bevels Heerdplein).

Dagverloop:
Vertrek met de bus met een tussenstop voor een lekker kopje koffie of thee met gebak.
Vervolgens een geleide rondrit doorheen Kempense dorpen die ons brengt bij de ‘boeren’ van Postel, de ‘mannen’ van Tongerlo en de ‘heren’ van Averbode.

In Postel bekijken we een kortfilm over het leven binnen de abdijmuren, we proeven er de lekkere abdijkaas en degusteren een heilzaam kruidendrankje.
Na het middagmaal lopen we in Tongerlo even binnen in de prachtige kerk en kunnen we de mooiste replica van “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo Da Vinci bewonderen.
Verder naar Averbode waar het binnenplein getuigt van een waardevol patrimonium.
We nemen er de tijd om te genieten van een lekker “Momentum”. Wie zijn de norbertijnen, hoe verloopt hun dag, hoe voorzien ze in hun levensonderhoud, zien ze hun toekomst rooskleurig tegemoet? Dit alles wordt duidelijk tijdens deze boeiende uitstap.

BESTEL HIER JE TICKETS: https://be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?org=12150&event=117144#
! Verkoop zal starten op 25-08-2022 14:00

Info
Deel dit artikel
08 september