Lezing Wim Distelmans – Uitgesteld! Neos Nijlen

Tot onze grote spijt dienen we - ingevolge Covid - de voordracht van Wim Distelmans uit te stellen. Zodra we een nieuwe datum kennen, kan je opnieuw inschrijven. Mensen die reeds zijn inschreven worden persoonlijk verwittigd van de nieuwe datum. De dood. In vele families is het thema altijd een taboe geweest. Iets waar je niet over sprak, punt. Alsof het onheil over je afriep door er zelfs maar aan te denken. Laten we echter niet vergeten dat wij de eerste generatie zijn die ouder wordt dan tachtig jaar. En toch…… mensen willen niet nodeloos afzien en niemand gaat dood voor zijn plezier.  Daarom durven we als bestuur Neos Nijlen dit onderwerp, waar we allemaal ooit mee te maken krijgen, ter sprake brengen. 


U i t n o d i g i n g
Lezing Prof. Dr. Wim DISTELMANS
“ WAARDIG LEVENSEINDE”

En hoe kunnen we dit beter dan “Topdokter” Wim Distelmans uit te nodigen in Nijlen: dé wegbereider van zowel palliatieve zorg als het recht op euthanasie.
En dus de geknipte persoon om te verduidelijken wat kan en (nog) niet kan met betrekking tot een zelfgekozen levenseinde. Weinigen zijn beter geplaatst om ons mee te nemen in een verhaal over euthanasie, palliatieve zorg, en alle gerelateerde levenseindezorgtopics.

In zijn lezing zal hij, puttend uit zijn jarenlange ervaring, een antwoord proberen te formuleren op de meest voorkomende vragen met betrekking tot het levenseinde
Dr. Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan zijn alma mater, de Vrije Universiteit Brussel.
Binnen het UZ Brussel is hij verantwoordelijk voor palliatieve zorg. Als één van de pioniers in België vocht Prof. Distelmans voor het RECHT OP EUTHANASIE.

Prof. Dr. Distelmans stond als oprichter mee aan de wieg van de oprichting van de verschillende organisaties die deel uitmaken van het expertisecentrum “WAARDIG LEVENSEINDE” w.e.m.m.e.l.
Hij is onder andere voorzitter van het Forum Palliatieve Zorg, Omega en het Cédric Hèle Instituut, richtte met het UZ Brussel het eerste supportief dagcentrum TOPAZ en het consultatieteam ULteam op en bekleedt de leerstoel ‘Waardig Levenseinde’ van deMens.nu aan de VUB.

Hij is oprichter van LEIF (Levens Einde Informatie Forum) en Nederlandstalig covoorzitter van de Federale Evaluatie- en Controlecommissie Euthanasie. Voordien was hij voorzitter van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen Hij is auteur van diverse buitenlandse en binnenlandse wetenschappelijke artikels.

Donderdag 2 december 2021 – te 14:00 uur (deuren: 13:30), Parochiezaal OLVrouw, Klokkenlaan, Nijlen (nabij Aldi-Nijlen).
Gratis inkom : inschrijven niet verplicht toch warm aanbevolen.
Inschrijven kan je via onze website Neos Nijlen of zend een mail naar Nijlen@neosclub.be

 

Info
Deel dit artikel
02 december