Dansen met je peuter Gezinsbond Nijlen

Tijdens deze workshop worden een aantal peuterdansen aangeleerd die de peuters en hun (groot)ouders thuis kunnen verderzetten. Bij enkele dansen volgen we pasjes, bij andere dansen laten we de peuters zelf bewegingen ontdekken. Ouders en peuters dansen samen. Peuters voelen zich veiliger met een ouder erbij. Met het enthousiasme van de peuter is het voor de (groot)ouder sowieso ook superfijn!

We dansen ongeveer 40 minuutjes samen… we starten de workshop met een korte kennismaking en na het dansen sluiten we samen af. De workshop wordt gegeven door een erkende begeleider van Gezinssport Vlaanderen. We starten om 15.30 uur zodat de peuters hun middagdutje nog kunnen houden en goed uitgerust mee kunnen starten.

De workshop richt zich op peuters van 2 tot 3 jaar. We kiezen bewust voor een kleine afbakening in leeftijd: peuters van 2 tot 3 jaar met hun mama, papa, oma, opa. Kortom met eenieder die een vertrouwensband heeft met de peuter. De dansen in deze workshop zijn op hen afgestemd.
Is het kindje jonger dan 2 jaar, dan kan het zich vermoedelijk nog niet zo lang concentreren. Vanaf 4 jaar hebben de meeste kinderen meer uitdaging nodig in de dans.

We houden het bewust ook kleinschalig en bijgevolg mogen er maximum tien duo’s deelnemen.

Een peuter beweegt tijdens het dansen met zijn hele lichaam. Dansen is een natuurlijke vorm van bewegen en peuters hebben er heel veel plezier in. Dansen is voor peuters niet enkel plezierig, het draagt ook bij aan hun motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling: bewegingen uitbreiden, coördinatie, ritme herkennen, zingen, samen dansen, energie kwijt kunnen en weer tot rust komen, … Deze workshop heeft ook voor volwassenen vele voordelen. De ouder of grootouder danst actief mee, wat een positieve invloed heeft op de conditie en lichaamsbeweging. Bovendien danst de ouder samen met zijn peuter waardoor de verbondenheid tussen ouder en kind wordt versterkt.

Er is plaats voor tien duo’s (peuter en (groot)ouder). Vooraf inschrijven en betalen kan via mail gezinsbondnijlen@gmail.com.

Info
 • Adres

  Turnzaal Goezo! Kerkeblokken
  Kerkeblokken 7
  2560 Nijlen

 • Wanneer

  14 januari (15:30 - 16:30)

 • Prijs

  Basistarief: € 7.5

 • Werkt met UiTpas?

  Nee

 • Doelgroep

  Alle leeftijden, Jongeren, Kinderen, Kleuters, Peuters, Senioren, Tieners, Volwassenen

 • Organisatie

  Gezinsbond Nijlen

 • Info Telefoonnumer

  0496 99 25 45

 • Info E-mail

  gezinsbondnijlen@gmail.com

 • Website

  https://nijlen.gezinsbond.be

Deel dit artikel
14 januari