Onze gemachtigde opzichters werden in de watten gelegd met een ontbijt en dat verdienen ze. Op 28 september is er trouwens een opleiding, want we kunnen zeker nog meer helden in fluo gebruiken! Een van deze vrijwilligers vertelt hoe zij het beleeft.

Sinds mei is Cella Van den Bulck gemachtigd opzichter op de Bouwelsesteenweg. Met twee scholen in de buurt en veel kinderen en ouders die de drukke baan over moeten steken, heeft ze haar handen daar vol. Ze geeft elke dag het beste van zichzelf, maar ze krijgt er ook veel voor terug. We laten het haar zelf vertellen, maar eerst nog even meegeven dat er op 28 september een opleiding is. We zoeken nog mensen zoals Cella, gemachtigde opzichters of beter gezegd, de engelen van het verkeer die lang niet alleen stralen omdat ze een fluo hesje aanhebben!

“Sinds mei sta ik aan de oversteekplaats in de nieuwe parochie, aan bakkerij Romy. Het is echt een plezier om te doen met elke ochtend de vriendelijke gezichten van alle mensen die je veilig laat oversteken. En ja, daar is vriendschap ontstaan. Dat helpt zeker ook om bij regen, koude en wind dat te vergeten, de menselijke warmte duwt de koude weg. Ik heb zelfs al cadeaus gekregenvan de groentewinkel. Ze zeiden dat ik de beste van allemaal was die daar gestaan heeft. Ook van zo’n complimenten krijg je het warm, da’s echt tof!”

Cella roept geïnteresseerden op om zeker naar de opleiding te komen op woensdag 28 september om 14 uur in de refter van githo nijlen. “We hebben op meer plaatsen gemachtigde opzichters nodig en zo’n opleiding is zeker nodig. Je moet soms zes kanten goed in ’t oog houden. Een truc die ik al kan meegeven is om je bordje al in de lucht te steken vóór je op het zebrapad gaat staan. En je hebt op den duur soms al op voorhand door welke chauffeurs uit eigen beweging al stoppen, nog voor je iets gedaan hebt. Maar supervoorzichtig blijven, dat is natuurlijk altijd de boodschap!”

Afspraak voor iedereen die mee wil helpen aan veilig verkeer op woensdag 28 september om 14 uur in de refter van githo nijlen in de Gemeentestraat. Inschrijven is verplicht en kan tot maandag 26 september 2022 via mail naar pz.berlaarnijlen@police.belgium.eu

Deel dit artikel
THEMA