Met het einde van het schooljaar in zicht houden we in de komende maanden een specifieke inzameling van schoolmaterialen. Hiermee kunnen we een aantal gezinnen een duwtje in de rug geven. Boekentassen, pennenzakken, schrijfgerief, brooddozen en drinkbussen,… die nog 'een rondje meekunnen' kunnen binnengebracht worden in het Buurtpunt en krijgen tegen de start van het nieuwe schooljaar een plaatsje in onze weggeefkast.

Weggeefkast
Bezoekers van de sociale kruidenier kunnen bij hun winkelbezoek steeds iets leuks voor de kinderen meenemen uit onze ‘weggeefkast’, steeds gevuld met seizoensgebonden spulletjes. Een welkom extraatje voor mensen die het goed kunnen gebruiken! In de komende maanden vullen we de weggeefkast met schoolmaterialen.  Hebt u bruikbare schoolspulletjes te geef? Graag een seintje via buurtpunt@nijlen.be en we spreken een moment af om het materiaal in te leveren.

Zoekertjes-prikbord
Sinds de opening van het Buurtpunt en het Huis van het Kind krijgen we enorm veel vragen van burgers die baby-uitzet of speelgoed willen doneren om te bedelen aan gezinnen in armoede. Wij worden enorm blij van zoveel naastenliefde en dragen met veel plezier bij aan het hergebruik van baby-en kindermaterialen.
Onze kast is niet zo groot, daarom zullen we voortaan ook een “zoekertjes-prikbord” gaan gebruiken om materialen “te geef” aan te bieden.
Hebt u misschien ook speelgoed of baby-uitzet te geef? Stuur dan zeker een mailtje naar buurtpunt@nijlen.be met een foto en omschrijving van het materiaal en wij zorgen dat jouw schenking op ons “ zoekertjesbord” terecht komt.  Zodra één van onze cliënten interesse heeft contacteren wij u om afspraken te maken over de overdracht.

Opgelet! Buurtpunt verhuist tijdens juli en augustus
Tijdens de zomermaanden verhuist Buurtpunt naar de overkant van de straat. Je kan voor ‘De Buurderij’ en ‘Fietsbieb’ in juli en augustus terecht in Goezo! Kerkeblokken, Kerkeblokken 7. Ook de sociale kruidenier neemt hier tijdelijk zijn intrek. Het Jobatelier verhuist tijdens de grote vakantie naar dienstencentrum De Wolmolen, Gemeentestraat 19b in Nijlen.

Fietsbieb 3/7 en 7/8 tussen 9u30 en 11u30 tijdelijk in Goezo! Kerkeblokken, Kerkeblokken 7.
De Buurderij open op woensdag 7/7. Daarna neemt De Buurderij tijdens zomerperiode een rustpauze en zal opnieuw van start gaan begin september.
Online bestellen voor De Buurderij doe je hier.

Weggeefkast in Buurtpunt

Gezocht! Vrijwilligers Fietsbieb
Zaterdag 5 juni opende de Fietsbieb voor Nijlen en Berlaar in Buurtpunt Nijlen de deuren. De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden.
Om de Fietsbieb draaiende te houden, werken we samen met vrijwilligers. We kunnen hiervoor nog steeds helpende handen gebruiken. Interesse?
www.giveaday.be/nl-be/nijlen/vrijwilligerswerk/fietsbieb-berlaar-nijlen-zoekt-vrijwilligers/13516

Tijdens de zomer is de Fietsbieb geopend op 3/7 en 7/8 in Goezo! Kerkeblokken, Kerkeblokken 7.

Vrijwilliger Peter sleutelt aan een kinderfiets voor de kleinsten.
Deel dit artikel
THEMA