‘Nijlen loopt warm’ wil alle mensen van Bevel, Kessel en Nijlen warm maken voor een wandel- of looptocht ten voordele van de goede doelen in onze gemeente. Dit jaar gaat de opbrengst naar Nijlense organisaties die zich ontfermen over de kwetsbaren in Nijlen. Guy Witvrouwen, penningmeester van VZW Hopsakee vertelt er meer over.

Guy, wat staat er dit jaar op het programma?
Zondag 19 december is er een loop- en wandeltocht in en rond park Tibourschrans, onder Nijlenaars beter bekend als ’t Hofke. Voor amper 5 euro doe je al mee! Het loop-en wandelparcours is ongeveer 5 kilometer lang en brengt je doorheen de prachtige natuur in en rond het Tibourpark. Gezonde lucht verzekerd!

Je kan inschrijven via  www.nijlenlooptwarm.eu. Als je wil afwachten hoe de benen zijn, dan kan je zondag ook gewoon ter plaatse nog inschrijven. Dit is de tweede keer en we gaan natuurlijk voor meer deelnemers. Sneller en hoger hoeft niet, het zijn de Olympische spelen niet, al is deelnemen hier echt wel veel belangrijker dan winnen.

Kunnen mensen ook sponsoren zonder deel te nemen?
Zeker, want de actie ‘Nijlen loopt warm’ gaat nog door tot 31 december. Als je liever niet meewandelt of loopt of je kan er zondag niet bij zijn, dan kan je nog altijd de goede doelen steunen. Doe het vanuit je zetel, aan de keukentafel of waar en wanneer dan ook, zolang het maar voor nieuwjaar is. Een ding is zeker: de verenigingen kunnen in deze moeilijke tijden alle steun heel goed gebruiken! Dit jaar geven we VZW Amikoj, Emiliushoeve, Iona, lokale afdelingen van Samana, Rode Kruis Nijlen, Don’t Hide Inside (project ter preventie van depressie en suïcide bij jongeren) een steuntje in de rug.

De opbrengst gaan naar het goede doel. Dit jaar steunen jullie Nijlense organisaties die zich inzetten voor de kwetsbaren. Kan je hier wat meer over vertellen?
Al wie zich dezer dagen inzet voor kwetsbaren, eenzamen of in het algemeen voor mensen die het moeilijk hebben, die verdient respect en steun. We merken het zelf ook natuurlijk heel goed hoe lastig het is om in tijden van Covid iets te organiseren en mensen daarvoor uit hun kot te krijgen. Via de VZW Hopsakee organiseren we vaak activiteiten voor het goede doel. Met zijn zessen zijn we en we doen het allemaal belangeloos.

Vorig jaar zamelden we 5500 euro in, aan ons als warme dorpsgemeenschap om dit jaar beter te doen!

Nijlen Loopt Warm
Wandel- of looptocht 5km
zondag 19 december 2021
start 12u tot 15u
(later kan ook, maar we willen iedereen terug binnen te hebben tegen valavond, om alles veilig te laten verlopen.)
Park Tibourschrans Tibourstraat 10, 2560 Nijlen

Deel dit artikel
THEMA