Het is niet altijd eenvoudig voor zorgverstrekkers (dokters, thuisverpleging, …) om snel en legaal te parkeren op hun ronde langs vaak veel mensen die op de verzorging zitten te wachten. Lokaal bestuur Nijlen wil hier mee een oplossing bieden, samen met inwoners die op vrijwillige basis hun steentje willen bijdragen. Het werkt met stickers. Waar mensen zo’n sticker hangen, daar zijn zorgverstrekkers welkom om even te parkeren. Thuisverpleegster Kelly Van der Kelft is alvast heel blij met dit initiatief.

Kelly, jij bent als thuisverpleegster wel te vinden voor dit initiatief?

Klopt, we zijn heel blij dat ‘zorgparkeren’ ook in Nijlen wordt geïntroduceerd. Wij werken de hele week rond met een druk schema, en verliezen vaak veel tijd door naar een geschikte parkeerplaats te zoeken. Ook hebben we soms wel wat materiaal mee te nemen, of moeten soms terug naar de auto om iets gaan bij te halen. Dan is het wel handig dat die dichtbij staat.

Had je al van ‘zorgparkeerplaatsen’ gehoord?

Zeker, we kennen het systeem van bezoeken aan onze patiënten in Lier. In Lier mogen wel maar een kwartier op een zorgparkeerplaats staan. We zijn heel blij dat we in Nijlen drie kwartier mogen parkeren.

Moet je in Nijlen vaak naar parking zoeken?

Vooral de Spoorweglei en de J.E. Claeslaan in Nijlen zijn lastig. We kunnen wel altijd op het August Hermansplein terecht maar ook dan verliezen we tijd. Kessel Dorp is ook niet altijd evident. Vorige week nog had ik er een patiënt en moest mijn wagen bijna aan de oefenterreinen van Lierse gaan parkeren. Goed voor het aantal stappen, maar niet goed voor mijn druk dagschema.

Wat moet je doen als zorgverstrekker om mee te doen?

Zowel de zorgverstrekker die hier gebruik van wil maken als de inwoner die een parkeermogelijkheid wil aanbieden, die moet zich aanmelden op www.nijlen.be/zorgparkeren
We moeten ook de ‘zorgparkeerkaart voor zorgverstrekkers’ zichtbaar in het voertuig aan de voorruit leggen. Op deze kaart staat ook ons gsm-nummer zodat we in dringende gevallen toch kunnen opgebeld worden.

Wil je je oprit, parkeerplaats voor je garage aanbieden als zorgparkeerplaats? Meld je dan snel aan op www.nijlen.be/zorgparkeren

Alle verdere info vind je in het reglement lees je HIER

Sticker die aangeeft dat een zorgvertrekker welkom is op je oprit of voor je garagepoort
Deel dit artikel
THEMA