De Warmste Week vlamt dit jaar tegen kansarmoede. Eén op de acht Vlamingen wordt geboren in kansarmoede en dit beperkt mensen in hun kansen om op een volwaardige manier deel te nemen aan onze samenleving. Thuis, op school, op het werk, maar ook bij de dokter of in de sportclub. Wie in kansarmoede leeft, heeft het een stuk moeilijker. Dit thema werd in de klas zichtbaar en bespreekbaar gemaakt, maar bij GOEZO! Kerkeblokken wilden ze meer doen voor het 'De Warmste Week-fonds'.

De slogan van de school is immers “Sterk met elkaar en voor elkaar” en hieruit groeide voor De Warmste Week “Samen sterk voor een warm nest” met een heleboel warme acties:
Alle leerlingen mochten smullen van croques en wafels in de klas en konden deelnemen aan een leuk bingo-spel na de schooluren.
In het vijfde leerjaar zetten ze zich dit jaar extra in voor het goede doel en gingen ze zelf aan de slag in het kader van hun lessen wereldoriëntatie. Ze verkochten drie keer warme chocomelk met een lekkere wafel op de speelplaats en verkochten prachtige handgemaakte kaarsen op de kerstmarkt. Deze actie werd extra aantrekkelijk dankzij de steun van Lokaal bestuur Nijlen die een Nijlense cadeaubon schonk om te verloten. Alle kaarsen waren al snel uitverkocht.

Al deze acties leverden een mooi bedrag van €2603,89 op voor De Warmste Week. Als kers op de taart zijn de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar vandaag onderweg naar Hasselt met een mooie cheque. Ze gaan de “warme sfeer” opsnuiven in het Stadspark, misschien komen ze wel op de radio?

Deel dit artikel
THEMA