Op Pinkstermaandag 6 juni organiseert de vzw ‘Power to run for my dream # Elle’ een barbeque ten voordele van de vijfjarige Elle uit Kessel. Elle werd veel te vroeg geboren, al na 26 weken. Bij de geboorte kreeg Elle een hersenbloeding, waar ze een hersenverlamming aan overhield. Opgroeien verloopt hierdoor moeilijk. Onlangs werd Elle geopereerd in Griekenland. Om een deel van de kosten van deze dure en niet terugbetaalde ingreep te recupereren, organiseren vrienden en familie een barbeque. Achternicht van mama Nathalie, Dolly Kazadi vertelt er graag wat meer over.

Dolly, jij bent nauw betrokken bij de familie. Kan je wat meer vertellen over Elle?

Elle is een heel bijzonder kind. Altijd goed gezind en lachen, terwijl haar leven toch voor een groot deel bestaat uit ziekenhuizen en kinesitherapie. Ze is een echte vechter met veel doorzettingsvermogen, echt opmerkelijk voor een kind van vijf. Ook al kost het haar heel veel energie, speelt ze liefst gewoon mee met haar neefjes en nichtjes. Het valt dan zelfs amper op op dat ze beperkt is in haar stappen.

Onlangs werd Elle in Griekenland geopereerd?

In maart 2022 onderging Elle een ingreep om haar mobiliteit te stimuleren, met als doel te kunnen stappen zonder rijglaarsjes. Het kostenplaatje van deze ingreep was aanzienlijk en een tussenkomst van het ziekenfonds onbestaande. Voor de operatie in Griekenland moest de familie €17.000 neertellen. Daar komt nog de jaarlijkse kost van €6.000 voor de ABR-massagetherapie bovenop. De grootouders hebben de operatie voorgeschoten en dat willen we graag snel terugbetalen.Wat is ABR-massagetechniek?

Deze therapie is gericht op het herstel van de bindweefsellagen. Hiervoor moet Elle drie keer per jaar naar Hasselt. Ze leert daar oefeningen die ze thuis dagelijks moet doen. Tot twaalf uur per week, gelukkig met resultaat. De spieren ontspannen beter en haar lichaam beweegt soepeler.

Elle in de tuin bij haar mouche en pouche (oma en opa)

Jullie hebben met familie en vrienden een vzw opgericht en willen iets doen om te helpen? 

Dat klopt, op 3 mei 2022 werd de VZW ‘Power to run for my dream # Elle’ officieel opgericht. We organiseerden eerder al een snoepverkoop, wat toch best voor een mooie opbrengst gezorgd heeft.

Met de zomer in zicht, dachten we aan een barbecue en doen we een oproep aan alle dorpsgenoten en sympathisanten.

De barbecue gaat door op Pinkstermaandag 6 juni 2022 van 12u-20u in school Bisterveld, Nieuwstraat 26, Kessel. Voor meer info en inschrijvingen, bezoek onze website: www.powertorunformydreamelle.be.
Schrijf je liever telefonisch in, dan kan je contact opnemen met Hilde Sempels – 0494 59 88 30. Graag bestellen voor 28 mei!

Iedereen van harte welkom!

Kan je niet naar de barbeque komen, maar wil je toch steunen? Er worden nog steeds snoepzakjes verkocht. Hiervoor kan je terecht in de Dongelstraat 5 in Kessel. 
Elle met mama Nathalie (midden), tante Myrthe (links) en tante Liesbeth (rechts). De kernleden van de vzw ‘Power to run for my dream # Elle’
Deel dit artikel
THEMA