In het voorjaar stelden we al de rolstoelfiets voor. De elektrische rolstoelfiets kwam er door een samenwerking tussen Lokaal bestuur Nijlen, Fifty-One Diamond Club Nijlen en Zorggroep Zusters van Berlaar. Een half jaar later kocht woonzorgcentrum Sint-Jozef uit Kessel ook een duofiets aan, die door iedereen gereserveerd kan worden. Lieke Smits van het woonzorgcentrum legt uit.

FotografieKelly Donckers

Lieke, wat is een duofiets?

Een duofiets, is een soort tandem, maar dan één met drie wielen. De gebruikers zitten naast elkaar i.p.v. achter elkaar. Eén persoon stuurt, beiden kunnen trappen. Ook voor personen die niet meer kunnen trappen is er een plankje voorzien waar ze hun voeten kunnen op plaatsen. De duofiets is elektrisch aangedreven waardoor het echt aangenaam fietsen is. Via deze fiets kunnen personen met een beperking of mensen die door hun beperking niet goed kunnen deelnemen aan het verkeer toch genieten van een fietstochtje. We merken dat het de gebruikers goed doet om actief te kunnen bewegen in de buitenlucht.


Een duofiets en een rolstoelfiets voor iedereen.

Zowel de duofiets als de rolstoelfiets kan door iedereen worden gebruikt, ook zonder link met het woonzorgcentrum. Reserveren is wel aangeraden en kan door te bellen naar wzc Sint-Jozef Kessel op het nummer 03 491 96 50 of iemand aan te spreken aan het onthaal. Ook in het weekend is het mogelijk om de fiets uit te lenen. In samenwerking met wzc Heilig Hart  Nijlen zijn we praktisch aan het bekijken hoe we de verschillende fietsen van locatie kunnen veranderen. Indien de vraag gesteld wordt, gaan we hier zeker op in.

Jone Van Tulden (wzc Heilig Hart, Nijlen) en Lieke Smits (wzc Sint Jozef, Kessel) doen een testrit met de duofiets

In Nijlen, Kessel maar vanaf oktober komen de fietsen ook naar Bevel?

Dat klopt, van oktober tot december 2022 zal dit ook vanuit Bevel (Parochiezaal) kunnen. Van de eerste maandag tot de tweede maandag van de maand zal onze rolstoelfiets aanwezig zijn, van de derde woensdag tot de vierde woensdag van de maand onze duofiets. Zo stellen we de fietsen ter beschikking zowel in Bevel, Kessel en Nijlen.

Fietsroutes

We bieden voor Kessel en Bevel ook fietsroutes aan. Deze zijn ook af te halen aan ons onthaal bij het ophalen van de fietsen. De fietsroutes gaan helemaal door het groen en langs kleinere wegen. En dan hopen we op een zonnig najaar en dat de fietsen veel gebruikt gaan worden.

Lees HIER het artikel over de rolstoelfiets.

Deel dit artikel
THEMA