Zondag 15 mei was het 'Dag van de Zorg'. Een dag waarop zorginstellingen bezoekers laten kennismaken met hun dagelijkse werking. Ook het woonzorgcentrum Heilig Hart in Nijlen gooide de deuren open. Er viel van alles te beleven. Campusdirecteur Jo Sels vertelt.

Jo, waarvoor staat de ‘Dag van de Zorg’?

Via Dag van de Zorg willen we geïnteresseerden een unieke blik achter de schermen bieden. Er zijn meer dan 200 zorg- en welzijnsorganisaties in Vlaanderen.Op deze dag zetten wij de deuren open en tonen we ons aanbod en dienstverlening aan het brede publiek. We zijn blij dat we na twee uitgestelde edities eindelijk terug mochten.

Wat stond er in Nijlen op het programma?

We gingen aan de slag met twee thema’s: Buurtzorg De Geburen en Preventie in het woonzorgcentrum.

Vanuit “Buurtzorg” willen we inwoners van Nijlen, Kessel en Bevel ondersteunen, zodat thuis wonen in de vertrouwde omgeving langer mogelijk is op een kwaliteitsvolle manier. We gaven bezoekers uitleg over hoe we hier juist mee aan de slag gaan.

Ons tweede thema was preventie, aangezien dit in de zorg uiterst belangrijk is! We gaven informatie rond valpreventie en al het nodige wat daar bij komt kijken: veilige schoenen, valmat, Daza systeem, draagbaar oproepsysteem,…

Verder konden we genieten van een optreden van “De Drie Koningen” bij een hapje en een drankje. Voor de kleinsten zorgden we voor het rad van fortuin en eendjes vissen. Er was voor ieder wat wils, wat zorgde voor veel sfeer!

Onze vijf woongroepen hadden ook ieders een eigen kraampje waar armbandjes, plantjes, sangria, zelfgemaakte choco, confituur en pannenkoeken… verkocht werd.

In de laatste editie van BEKEND stelden jullie ook de rolstoelfiets voor.  

Dat klopt en de rolstoelfiets stond ook paraat voor een proefrit tijdens onze opendeurdag. Deze kon uitgetest worden door familieleden, bewoners en andere geïnteresseerden. In totaal heeft de rolstoelfiets toch een twintigtal testritjes gemaakt.
Bezoekers hadden ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in een serviceflat, in een kamer van ons WZC en de nieuwe veranda’s van onze woongroepen Beemden en Berkemei.

Hartelijk dank aan alle bezoekers en iedereen die zich ingezet heeft om van de ‘Dag van de Zorg’ een echt feest te maken. Het was een geslaagde en zonovergoten editie.

Bekijk HIER het artikel over de rolstoelfiets die startensklaar staat voor alle Nijlenaars.

De nieuwe veranda in Beemden valt in de smaak bij bewoners en bezoekers
Ook een nieuwe veranda voor woongroep Berkemei
Deel dit artikel
THEMA