In de Spar supermarkt in Kessel loopt een bijzondere spaaractie. De klanten kunnen er sparen voor zes mokken waar oude dorpsgezichten van Kessel op afgebeeld staan. Een stukje nostalgie voor velen, collectors items voor anderen zo blijkt want de actie loopt als een trein.

Vanwaar de idee om een spaaractie te doen met Kesselse dorpsgezichten?

Als lokale buurtwinkel zijn wij trots om in Kessel de mensen te voorzien van hun dagdagelijkse boodschappen. Als bedanking voor de trouwe klanten die bij ons komen winkelen, zijn we steeds op zoek om de klanten iets terug te geven. We willen dan iets waardevol, iets waar ook zij trots op zijn. Iets over de historie vonden we wel iets leuk om mee te doen en zo zijn we bij ‘historische’ mokken uitgekomen. Het is een leuk accessoire om in de keuken te hebben staan. Iedereen kan wel iets vertellen over de foto’s die we hebben geselecteerd. Een gespreksopener die vaak mooie herinneringen en verhalen doet opborrelen en dat past perfect bij een lekkere koffie, thee of warme choco!

Waarom is de keuze op deze zes afbeeldingen gevallen?

Bij deze afbeeldingen kan iedereen wel iets vertellen die in Kessel woont of heeft gewoond. We hadden een grote keuze aan foto’s en deze zes hebben we gekozen op basis van bekendheid, scherpte en kwaliteit.  Het blijft ook opmerkelijk om te zien hoe het veranderd is of net omgekeerd, hoe sommige gebouwen er nog net hetzelfde uitzien.

Waar hebben jullie de afbeeldingen gehaald?

We hebben contact gezocht met de heemkundekring  ‘De Poemp’ van Nijlen (Kessel).  We zijn ter plaatse geweest om het kiezen tussen de verschillende foto’s. Heel erg dank aan de heemkring dat zij hiervoor open stonden!

Hoe reageren de Kesselaars erop?

De actie is een succes, klanten sparen voor de zes verschillende mokken en geven deze ook cadeau aan familie die vroeger in Kessel hebben gewoond of aan hun kinderen en kleinkinderen. Het is een heel origineel cadeau maar er zijn ook heel wat mensen die ze zelf elke dag gaan gebruiken en zo blijft het Kesselse verleden mee in ere!

Er zijn in Kessel veel jonge mensen uit andere gemeenten komen wonen de laatste jaren, zij kennen de geschiedenis niet, wat vinden zij ervan?

Zij gaan vinden vooral het retro karakter van de mokken tof. Veel jonge klanten gaan voor een de retro stijl in hun woning en daar passen ze perfect bij.

Kessel heeft best wel wat te bieden aan natuur en mooie gebouwen, is de actie er ook op gericht om dit extra in de verf te zetten?

Klopt, Kessel heeft heel wat te bieden. We konden makkelijk 50 verschillende mokken laten maken, ook over de natuur bijvoorbeeld. Kessel is omringd door groen en natuurschoon, denken we bijvoorbeeld ook aan het fort of de Kesselse heide of het vaak vergeten Elzenbos of het Soldatenbos. Maar qua spaaractie is een totaal van zes varianten het optimale om aan te bieden.

Hoe en tot hoe lang kunnen de mensen de zes mokken nog bij mekaar sparen?

De actie loopt tot eind september of zolang de voorraad strekt.

Het is een leuk accessoire om in de keuken te hebben staan. Iedereen kan wel iets vertellen over de foto's die we hebben geselecteerd.
Tim en Steven van Spar Kessel
Deel dit artikel
THEMA