Tijdens de Week van de Korte Keten van 14 tot 22 mei 2022 heten de boeren en lokale handelaars van de Steynehofweg in Bevel je welkom voor een leuke en lekker lokale wandeling. Caroline Vermeiren van De Ijshoeve 'Sint Jozefshoeve' vertelt er graag meer over.

Caroline, wat is de ‘Week van de Korte Keten’?

De ‘Week van de Korte Keten’ heeft de bedoeling om mensen dichter bij de producenten te brengen. Het is een korte verbinding tussen consument en producent. Meestal in de vorm van een boerderijwinkel waar je direct bij de boer kan aankopen, alle tussenschakels worden ertussenuit gehaald. Het voordeel is dat de boer rechtstreeks met zijn klanten in contact kan komen. Hij kan anticiperen op hun behoeften en vragen. De klant krijgt een duidelijk beeld, waar zijn product vandaan komt.

Wat zijn de voordelen van rechtstreeks bij de boer te kopen?

Persoonlijk contact met de boer, versheid van de producten, beperking ecologische voetafdruk – lokaal, je steunt er de boeren mee uit je eigen regio. Je kan zeker zijn dat je voor je (h)eerlijke product een correcte en eerlijke prijs betaalt en naargelang het bedrijf, varieert het aanbod mee met de seizoenen.

[Lees verder onder de foto]

Jullie hebben een activiteit bedacht om dit in de aandacht te brengen. Wat staat er te gebeuren in de Steynehofweg in Bevel?

Vanaf zaterdag 14 tot en met zondag 22 mei kan je van zonsopgang tot zonsondergang genieten van een prachtige wandeling (±6km) door eigen streek. Je kan onthaasten tijdens een knappe wandeling langs Kruiskensberg, Netedijk en komt terug achter onze velden ‘off road’ waar je van dichtbij ziet waar jou producten vandaan komen en hoe ze worden geteeld. Het geeft je de kans stil te staan bij onze eigen plaatselijke natuur en doet je des te meer beseffen hoe mooi ons eigen dorp wel is. Neem alvast de tijd om gelukkig te zijn met wat je hebt en om stil te staan bij het feit dat je het niet steeds verder moet zoeken. Samen met jou zetten wij Bevel/Nijlen op de kaart.

Hiervoor werken jullie ook samen met andere lokale handelaren?

Klopt, als je inschrijft voor de wandeling krijg je een goed gevulde draagtas. Het is fijn om lokale en ambachtelijke producten in de kijker te zetten.  Elke ambachtelijke ondernemer, boer of boerin steekt veel tijd en werk in zijn producten. Het is een passie die wij graag met elkaar willen delen.
Een goed gevulde draagtas die bij de wandeling hoort, kan je kopen voor €12,50. Je vindt er volgende lokale lekkernijen in: een Nijlens tetje (Chocoladeatelier Chris Jacobs), fruitsap (De Drie Wilgen) of blauwbessenbier (Brouwerij Vissenberg/Bogaertsheide), droge worst (Hoeveslagerij ’t Gewat), een portie aardbeien (Op Het Veld) en een potje rijstpap (De Ijshoeve St. Jozefshoeve). Echt ‘op stap met een lekkere lokale hap’ dus.

[Lees verder onder de foto]

Waar start de wandeling?

De wandeling start bij ‘Op het veld’ – Steynehofweg 7a, Bevel. Doorheen de week kan je vanaf 7u bij hen terecht en in het weekend vanaf 9 uur.

Eens je een draagtas hebt aangekocht individueel of in groep kan je de wandeling op je eigen tempo afleggen. De volledige wandeling is bewegwijzerd en ook een plan met de route zal in de draagtas te vinden zijn.

Heb je nog vragen?  info@deijshoeve.com of 0495 25 89 08

Draagtas gevuld met lokaal lekkers
De volledige wandeling is bewegwijzerd en ook een plan met de route zal in de draagtas te vinden zijn.
Deel dit artikel
THEMA