Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober tijdens het 'Weekend van de klant' verrassen handelaars hun klanten met een cadeautje. Dit jaar konden Nijlense handelaars échte Nijlense attenties bestellen en zo lokale collega's steunen. Annik Wouters van Pearle Opticiens bestelde haar attenties bij alle vier lokale handelaars.

Annik, eindelijk nog eens een echt weekend van de klant, zelfs zonder mondmaskers, hoe fijn is dat?

Dat gaan de klanten enorm weten te appreciëren, hoewel het voor mijn zaak toch nog deels verplicht blijft. Wij vallen onder de contactberoepen. Een bril kiezen zal wel een stuk makkelijker gaan als dat mondmasker even weg kan. Het was voor ons niet altijd even leuk om te dirigeren, en te wijzen op het correct dragen van dat mondmasker.

Hoe belangrijk is het om als handelaar uw appreciatie te tonen aan onze winkelende dorpsgenoten?

Zonder deze mensen zouden wij niet zijn wie we zijn. Als de klant niet tot bij ons zou komen, was er van Pearle Opticiens Nijlen geen sprake natuurlijk. Het is met plezier dat we ook eens een kadootje kunnen uitdelen.

 ‘Koop lokaal’ was belangrijk tijdens de pandemie en nu krijgen de klanten ook lokale attenties die ook vallen onder de categorie ‘lekker lokaal’. Maakt dat het extra feestelijk?

Absoluut, zo zet ik niet alleen de klanten maar de leveranciers van die lekkere producten in de kijker ;-).

U bestelde alle vier de lokale lekkernijen, waarom?

Omdat de vier producten nu misschien mensen bereiken die ze eerder nog niet geproefd hadden.

Het feit dat de Nijlense handelaars zo samenwerken, hoe belangrijk is dat?

Ik vind dat toch wel een meerwaarde. ‘Ons kent ons’, en dat werkt veel aanstekelijker dan wanneer iedereen voor zich werkt zonder elkaar hier en daar te kennen en zelfs te ondersteunen.

Wat kunnen we allemaal doen om van het ‘Winkelhieren’ een blijvertje te maken?

Eerst eens kijken, wat kan ik in eigen dorp vinden. Er is een mooi aanbod binnen de gemeente. Bij mensen onder de kerktoren is het sowieso veel gezelliger en persoonlijker winkelen dan in grote steden of winkelcentra.

Ik hoop dat het weekend van de klant zowel voor onze klanten als voor de concullega’s een top weekend wordt!

In totaal werden er 527 repen chocolade van Chocoladeatelier Chris Jacobs, 205 flesjes sap van De Drie Wilgen, 105 potjes advocaat van De Gouden Haan en 242 potjes confituur van Op Het Veld besteld door 16 verschillende handelaars. De kans is dus groot dat je dit weekend bij een bezoek aan je Nijlense winkel met al dat lokaal lekkers verwend wordt.

Meer info over deelnemende handelaars aan het ‘Weekend van de klant’ in Bevel, Kessel of Nijlen vind je HIER.

Deel dit artikel
THEMA