Vrijdag 19 november was het Dag van de Ondernemer. Een bijzondere dag om de Nijlense ondernemers in het zonnetje te zetten! In Nijlen is dit ook de dag dat de drie winnaars van het ‘Nijlense Gemeentelijk Compliment’ worden onthuld.

De complimenten zijn een manier om ‘dankjewel’ te zeggen tegen de ondernemers van onze gemeente. Het gemeentebestuur en Ondernemend Nijlen spreken met dit gebaar erkenning en waardering uit voor ondernemers die een bijzondere verdienste op hun conto hebben geschreven, of die zich het voorbije jaar op een bijzondere wijze hebben ingezet.

Publieksprijs 2021

De eerste trofee die werd uitgereikt was die van 'publiekslieveling'. Proficiat Stein Celis van tenniscentrum Molenbos!

Starter van het jaar 

In de categorie 'starter van het jaar' kreeg Nicky Bastiaens van Nicky Bakt de trofee. Proficiat Nicky.

Ondernemer van het jaar

De trofee 'Ondernemer van het jaar 2021', gekozen door het gemeentebestuur en Ondernemend Nijlen gaat naar twee onderneemsters, Nathalie Sluyts en Nathalie Janssens van Shop Lou. Van harte proficiat Nathalie en Nathalie.

Bekijk hier de video van de drie winnaars.
Ze nemen hun trofee in ontvangst en stellen hun onderneming aan je voor.

Een woordje uitleg bij de trofeeën:

De trofeeën die werden uitgereikt zijn creaties van leerlingen van Academie Nijlen. De leerlingen dachten zelf na over het ontwerp met als thema de Nijlense diamant. Ze zijn voltrokken uit mixed media (verschillende materialen). Van houtbewerking tot geslepen speksteen. De ervaring van iedereen werd volop benut. Zo kregen de leerlingen van Academie Nijlen van Githo-leerlingen tips voor de juiste hantering van het materiaal. Ze leerden veel van elkaar en alles werd gemaakt in een gemoedelijk sfeer. In het totaal werkten ze hier meer dan vijf lessen aan. De uiteindelijke selectie werd gemaakt op basis van overeenkomst met de titel en ook bereidheid van de leerling om het ontwerp te schenken.

Ook van de kunstacademie een compliment aan alle ondernemers!

Trofee Starter 2021: Diamant drager
Ontwerp van Jasper Van Dessel

Een figuur dat de diamant nieuw leven inblaast. Het figuurtje staat in een startpositie. Het figuurtje is gemaakt uit ijzerdraad en bekleed met gips, bespoten met zilveren. Zeer fijn precisiewerk. De creatie was ook een evenwichtsoefening. Het steentje moest in balans zijn met de houding van het figuurtje.

Trofee Ondernemer 2021: De veelzijdige Diamant
Ontwerp van Lente Clockaerts
Materiaal: Gemaakt uit diverse materialen: speksteen, hout, gips. Veelzijdig en divers op alle facetten. Lente werkte hier lang aan verder, ook toen de anderen al met een nieuwe opdracht aan de slag gingen.
Trofee Publieksprijs 2021: Een ontplofte diamant
Ontwerp van Toon Celis
Materiaal: Gemaakt uit voorgevormde ijzerdraad en met gips bekleed. Een zoektocht naar balans in schijnbare chaos. Een explosie!
Deel dit artikel
THEMA