De Nijlense buren Phillippe Vervecken en Robin Wouters kregen in 2021 het idee om zelf een bier te gaan brouwen. Een drietal jaren en veel probeersels later was het eindelijk zover. De eerste duizend liter lieten ze brouwen bij brouwerij Het Nest in Turnhout. Ze doopten hun bedrijf “De Bierbuurderij” met Tripel Prima Nila brachten ze hun eerste bier op de markt.

TekstGino Van Looy Fotografieyvesfotografie.be

“Tijdens corona zaten Robin en ik vaak in de tuin en dronken we iets”, begint Phillippe Vervecken. “Omdat je niet veel kon doen, begonnen we zelf ideeën te spuien en plots kwam het idee naar boven om zelf bier te brouwen. Robin is kok, dus die heeft wel feeling met eten en drinken. Maar toch was het niet zo eenvoudig want er zijn jaren overgegaan voor we iets hadden dat we zelf lekker vonden.”

Uiteindelijk was er dan toch een bier dat in de smaak viel. “De aanhouder wint, zeker”, lacht Robin Wouters. “Het was uiteindelijk een tripel die we wel lekker vonden. Omdat we wilden zien of het ook bij anderen in de smaak viel, besloten we mee te doen aan de Brouwlandbiercompetitie. Daar werden honderd bieren beoordeeld en we eindigden bij de beste dertig. Na een volgende schifting zaten we zelfs in de finale van de laatste tien, toen wisten we dat het iets kon worden. De twee buurmannen richtten hierna de Bierbuurderij op en brachten hun bier in de handel. Phillippe zorgt daarbij voor het design van de etiketten en de promotie en Robin is de brouwer van dienst.

“We lieten duizend liter brouwen bij brouwerij Het Nest in Turnhout”, gaat Phillippe verder. “In het begin verkochten we ons bier in drankenhandel ’t Sas en we hebben ook een deal met The Goodstuff Factory. Sinds kort staat het bier ook op de kaart in ’t Wit Huys in de Kerkstraat en bij Barril in de Statiestraat. We zijn ook van plan om de horecazaken waaraan ’t Sas levert aan te spreken om ons bier op de kaart te zetten. De verkoop loopt heel goed en we hebben nu ook al eigen glazen laten ontwerpen, want dat is nodig wanneer we het bier op de kaart zetten.”

“Momenteel verloopt alles beter dan we gehoopt hadden en we willen doorgroeien. Daarom zijn we nu aan het experimenteren met een tweede bier. Daar hebben we nog wat werk aan, maar het gaat zeker de goede kant op. We houden jullie op de hoogte.”

Deel dit artikel
THEMA