Wie wordt de allereerste githo-kampioen Muurke Klop? Een vraag die de leerlingen van githo nijlen al een hele week in de ban houdt.

‘Het Belgisch Kampioenschap Muurke Klop wordt nu al een aantal jaar in Nijlen georganiseerd’, vertelt Melanie Mertens. Melanie is medewerkster personeel & organisatie in githo nijlen en zelf viervoudig Belgisch Kampioen Muurke Klop. ‘Dit populaire balspel behoort intussen tot de Nijlense folklore, het leek ons dan ook wel leuk om een eigen schoolcompetitie te organiseren. We hebben contact opgenomen met VZW Baldadig, de organisatoren van het Belgisch Kampioenschap. Zij waren meteen enthousiast, waardoor we de verplaatsbare muren van het Kampioenschap op ons schoolterrein konden opbouwen en er een échte competitie van konden maken’.

‘Als school willen we onze leerlingen klaarstomen voor vlotte verdere studies in het hoger onderwijs of een succesvolle start op de arbeidsmarkt’, vervolgt Steven Helsen, algemeen directeur. ‘Als leerlingen zich goed voelen op school, zijn ze vaak ook meer gemotiveerd om kennis te verwerven en vaardigheden te oefenen. Ook sociale vaardigheden, zoals teamwork, stiptheid, initiatief nemen en ondernemen zijn enorm belangrijk om de slaagkansen te bevorderen. Daarom trachten we steeds een gezond evenwicht te vinden tussen ‘leren leren’ en ‘leren leven’, dit initiatief past volledig in dit plaatje.’

En of het een succes is! ‘We hadden ook niet verwacht dat onze leerlingen zo enthousiast zouden zijn’, aldus Saartje Van den Putte, pedagogisch directeur. ‘Al heel de week worden er tijdens de pauzes voorrondes afgewerkt. Vrijdagmiddag spelen de finalisten de grote finale. Op vraag van de leerlingenraad zal een leerling een DJ-set spelen en kan iedereen naar de finale komen kijken. Onze leerlingen hebben de voorbije weken hard gewerkt in de klas, dat maakt het extra leuk om op deze manier de herfstvakantie in te gaan’.

Deel dit artikel
THEMA