In deze coronatijden zijn de activiteiten van de meeste sportclubs op een laag pitje gezet. Een sport is echter aan een ongekende opmars bezig en dat is wandelen. Overal kom je wandelaars tegen, de eigen straten en weggetjes worden herontdekt. Het gemeentebestuur van Nijlen richtte samen met het gemeentebestuur van Berlaar enkele wandelingen in die allemaal vertrekken aan Sporthal de Putting.

TekstGino Van Looy FotografieGino Van Looy

Om de proef op de som te nemen, besliste ik om de volledig verharde wandeling van zes kilometer te doen, samen met vrouw en kind in gocart. Er zijn ook nog onverharde wandelingen van 3km, 8km, 12km en 15 km.

Deze wandeling is met zijn zes kilometer ideaal voor het hele gezin en is afwisselend genoeg om iedereen tevreden te houden, zelfs een zesjarige in een gocart.
Gino

De wandeling begint richting het centrum van Kessel via de Smoutmolendreef waarna je in het smalste straatje van Kessel moet afslaan, De Hollekens. Daarna goed uitkijken voor je de Grote Steenweg oversteekt richting de Voetweg en direct rechts het zandpadje richting Stenen Molen inslaat. Wat direct opvalt, is dat de wandeling goed aangeduid is door de duidelijk zichtbare en herkenbare witte bordjes in pijlvorm. Langs het kerkhof komen we op de Oude Bevelsesteenweg. Echt grote bezienswaardigheden zijn er nog niet geweest, maar zelfs voor de Kesselaars zullen deze weggetjes niet echt heel bekend zijn. We slaan links af naar het Donderbos, een nieuwe straat waarna we door een verbindingsweggetje in de Veldstraat komen. Breed zijn de wegen niet, maar aangezien mijn zoon er met zijn gocart overal door kan, is deze tocht ook per buggy en rolstoel te doen.

Speeltuin achter het wzc Sint-Jozef
Schapen kijken in de Kapelweg.

Na de Veldstraat slaan we linksaf naar de Berlaarsesteenweg en zien we aan de rechterzijde het groene weggetje richting woonzorgcentrum met op de hoek een boom vol prachtige bloesem. Langs het wooncentrum gaat het bergop naar de kerk en dan links naar het Pastoor Schellekensplein en de Pastoriestraat. Oversteken dan naar de Kapelweg, waar je echt midden de velden wandelt. Via de Salvatorbaan kom je dan aan de fietsdoorsteek richting Kleine Puttingbaan, nog zo’n onbekend stukje Kessel voor de meesten. Vanaf hier zie je de eindbestemming al liggen, het fort uit 1912. Dat bereik je via de Karperweg, waar je over een smal bruggetje de fortweg betreedt. Hier geniet je van het geweldige uitzicht op de fortgracht, het fort met zijn schapen en de eenden die overal rondlopen. Voor de kinderen is er uiteraard de speeltuin aan de Putting maar ook de bergen en bomen rond het fort nodigen uit tot spelen.

Deze wandeling is met zijn zes kilometer ideaal voor het hele gezin en is afwisselend genoeg om iedereen tevreden te houden, zelfs een zesjarige in een gocart.

Deel dit artikel
THEMA