'Eind januari spelen we de 8ste finale op het veld van "Standard Luik", een eer voor ons als team uit Bevel', vertelt de trotse coach Bart Hermans.

Bart, kun je jouw team even voorstellen?
Het team bestaat uit een enthousiaste groep van 16 meisjes, afkomstig niet alleen uit Bevel maar ook uit de rest van Nijlen. Sommigen voetballen al enkele jaren, anderen zijn recent toegevoegd, want we zien elk jaar een groei van het aantal meisjes in alle leeftijdscategorieën op onze club. Wekelijks staan ze met volle toewijding twee keer op het trainingsveld, vrijwel altijd voltallig en ongeacht de weersomstandigheden. Er is duidelijk betrokkenheid bij iedereen, niet alleen op het voetbalveld maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld, twee van onze meisjes zijn ook lid van de kinderraad van onze gemeente.

Jullie presteren goed in de beker van België, toch?
Dat klopt, dit jaar hebben we al uitstekende prestaties geleverd in de beker van België. Twee rondes geleden was het nog een spannende strijd tegen Loenhout, maar de meisjes wisten de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken. De laatste bekerwedstrijd was zelfs een van de beste die ik ooit van hen heb gezien, resulterend in een overtuigende 0-11 overwinning. Maar nog belangrijker dan dat zijn het plezier en de teamgeest die ik bij hen allemaal zie.

Wanneer spelen jullie de 8ste finale?
Op woensdag 24 januari om 19u spelen we de 8ste finale op het veld van eersteklasser “Standard Luik”, een grote eer voor ons als team uit het kleine Bevel. Zoals altijd zullen we vol enthousiasme onze kans grijpen. Dit enthousiasme is duidelijk ook overgeslagen op onze supporters, die al een volle supportersbus hebben geregeld om ons aan te moedigen. Het wordt in ieder geval een unieke ervaring voor onze meisjes.

Veel succes meisjes!

Dit enthousiasme is duidelijk ook overgeslagen op onze supporters, die al een volle supportersbus hebben geregeld om ons aan te moedigen.
Coach Bart
Deel dit artikel
THEMA