'Beste kandidaten, jullie zijn nog met 90. Maar niet voor lang meer, de opdracht van vandaag is...' Al 90 keer was Nijlenaar Daan Animashaun (18) aan het werk te zien bij Homo Universalis van het één-programma 'Iedereen beroemd'. Een prachtige prestatie, maar in de uitzending van maandag 31 januari eindigde de wedstrijd voor Daan.

Fotografieéén

Daan, je hebt je laatste spelletje gespeeld. Vertel eens.

We moesten acteren voor Herman Verbruggen, die beter bekend is als Marckske van de Kampioenen. De opdracht was een zo geloofwaardig mogelijk dronken personage spelen tot we er letterlijk bij neervielen. Herman was de jury en mocht beslissen wie er naar huis moest. Hij koos de drie kandidaten die hij het minst had geloofd, en daar was ik bij. Dan werd het natuurlijk heel spannend, en toen zij hij ‘en degene die mij uiteindelijk het minst heeft overtuigd is… Daan.’ Jammer maar helaas, het spel is voor mij afgelopen. Het is duidelijk dat ik beter scoorde in de fysieke proeven en behendigheidsspelletjes.

 

© één
Met welke opdracht heb je het meeste plezier gemaakt?

Ik vond de buitenopdracht waar we met een poncho regen moesten opvangen, om zo om ter snelste een fles te vullen, de leukste opdracht. Ook denk ik omdat dat spel buiten werd gespeeld, en dat zorgde voor afwisseling.
© één - Wie kan het minst snel regenwater opvangen met een poncho om een fles te vullen?

Niet vaak, maar soms werd het wel spannend voor jou. Zoals de opdracht waar jullie een vilten matje vrij moesten van dennennaalden?

Dat klopt, toen was ik voorlaatst. Dat was superspannend, zeker als je merkt dat iedereen rondom jou al klaar is neemt de stress toe. En het is dan ook een hele ontlading als je het gehaald hebt.

Hoe ziet een opnamedag van Homo Universalis eruit?

De opnamedagen zijn best pittig en gebeuren op zaterdag en zondag in een oud fabrieksgebouw in Schelle. Per draaidag worden er zes spelletjes opgenomen. Drie in de voormiddag, drie na de middag. Het zijn soms wel lange dagen maar de productie zorgt dat we niets te kort komen. Ontbijt en middageten, dat is altijd in orde. Tien weekends hebben de opnames in beslag genomen, ik ben ook chiroleider bij Chiro Pako en vond het wel jammer dat ze me daar af en toe moeten missen hebben.
Maar het is echt een unieke ervaring, en ik heb er echt veel vrienden aan overgehouden. Zelfs met medekandidaten van in het begin, waar ik mee kon meerijden, heb ik nog steeds contact.

Ik zou het zo opnieuw doen, het was écht leuk.

© één
Deel dit artikel
THEMA