Op woensdag 19 april was het zover: op de Buitenspeeldag werd het vernieuwde speelterreintje in de Pastoor Van Tendeloostraat in Bevel feestelijk geopend. Het was de kinderburgemeester, Loes Vercammen, die het lintje mocht doorknippen en daarna gingen de kinderraadsleden als eersten van de nieuwe glijbaan. Dit nieuwe speelterreintje is tot stand gekomen dankzij een participatietraject, waarbij kinderen, de kinderraad, kinderopvang en school betrokken waren. We zijn erg blij met deze nieuwe aanwinst voor onze Goe Gespeeld-gemeente Nijlen en we hopen dat veel kinderen hier veel speelplezier zullen beleven.

Loes, wat vind jij van het nieuwe speelpleintje?

Ik vind het zeker heel mooi, met al dat hout. Er is zo nergens plastic. Op sommige speeltuinen is er veel plastic. Ik vind dit met lekker veel hout echt super mooi aan deze speeltuin.

Spelen kinderen volgens jou genoeg buiten?

Omdat er tegenwoordig veel apps zijn op de gsm, zitten sommige kinderen daar veel te veel op. Of op de Playstation. Ik ben blij dat er een nieuw buitenspeelplein is zo dat er goed buitengespeeld kan worden. Het is veel leuker en gezonder dan de hele dag binnen zitten en naar een scherm te zitten kijken.

Ik ben blij dat er een nieuw buitenspeelplein is zo dat er goed buitengespeeld kan worden
Loes Vercammen
Deel dit artikel
THEMA