"Ik ben blij dat mijn dokter me naar een specialist heeft doorverwezen" of "voorkomen is beter dan genezen", het zijn twee veelgehoorde uitspraken. Vooral dan in de context van het medische. Maar ook voor sport en gezondheidsvoordelen die dat biedt (het kan inderdaad helpen om ziektes of kwaaltjes te voorkomen), kan een dokter je doorverwijzen. Niet naar een medische specialist maar naar een expert op gebied van gezond en verantwoord bewegen.  Hoe dat precies zit hebben we gevraagd aan zo'n professionele bewegingscoach, Ann Heremans

Wat houdt bewegen op verwijzing precies in? Wat is bedoeling?
Wanneer je te weinig beweegt of vaak langdurig zit, loop je heel wat gezondheidsrisico’s. Na een verwijzing van je huisarts kan je een traject starten bij Bewegen Op Verwijzing. Samen met je coach stel je een beweegplan op maat op, waarna je thuis zelf aan de slag gaat. De coach volgt jou op en indien nodig wordt je beweegplan ook aangepast. Op deze manier zet je belangrijke stappen naar een gezond en kwaliteitsvol leven.

Kan je heel concreet uitleggen wat jij mensen kan bijbrengen nadat ze door hun arts zijn doorverwezen?
We gaan vooral samen op zoek naar mogelijkheden om meer te bewegen in jouw dagelijkse leven. Dat kan door je auto verder te parkeren, een dagelijkse wandeling te maken, te tuinieren, aan te sluiten bij een vereniging,… Welke activiteiten gekozen worden, hangt volledig van jouw interesses af. Daarnaast werken we ook rond motivatie en hoe je jezelf hierin positief kan ondersteunen.

We starten steeds vanuit een verwijzing door een arts
Ann Heremans

Hoe komen mensen bij jou terecht?
We starten steeds vanuit een verwijzing door een arts, waarna deelnemers een afspraak kunnen maken via nijlen@bewegenopverwijzing.be of 0485 62 24 67. We beschikken over locaties in Kessel, Bevel en Nijlen en doen momenteel ook online coaching indien gewenst.

Komt iedereen in aanmerking voor bewegingsadvies?
Iedereen die de beweegnorm van 150 minuten per week bewegen aan matige intensiteit niet haalt, óf langdurig zit, kan terecht bij Bewegen Op Verwijzing. Aangezien er steeds op maat gewerkt wordt, is het voor iedereen toegankelijk. We beschikken ook over specifieke richtlijnen voor bewegen bij bijvoorbeeld diabetes, fibromyalgie en kanker, zodat we steeds rekening kunnen houden met jouw mogelijkheden.

MEER LEZEN

Deel dit artikel
THEMA