Toeval bestaat niet. Het is nieuwjaar geweest, er zijn voornemens gemaakt om fitter te worden en in één klap eventuele coronakilo's af te schudden. En zie, net nu hebben we een nieuwe, enthousiaste Beweegcoach! Na doorverwijzing van je huisarts of specialist leidt zij samen met jou alles in goede banen op weg naar een fittere en gelukkigere versie van jezelf!

Hallo Kathleen, kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Kathleen Van Ingelghem. Ik heb drie schatten van kinderen en op professioneel vlak ben ik voedingsdeskundige en sportleerkracht. Dat sportieve komt ook terug in mijn hobby’s, ik ben basketbalspeelsters en ook basketcoach. Qua persoonlijkheid ben ik praktisch ingesteld en staat optimisme altijd voorop!

Je bent onze nieuwe Beweegcoach, maar waarvoor kan iemand beroep doen op jou?

Dat kan eigenlijk heel breed gaan. Afhankelijk van de vraag en hoe mensen hun leven is ingericht gaan we samen bekijken wat de beste manier is om meer beweging een plaatsje te geven. Dat kan om heel veel redenen gebeuren en op nog veel meer verschillende manieren.

 

Hoe pak je dat aan?

Ik ga graag samen met de deelnemer op zoek naar hoe we extra beweging een comfortabel plekje kunnen geven in zijn/haar leven. We proberen samen zijn/haar levensstijl te koppelen aan mijn ervaring en brede kijk op het beweeg- en sportaanbod in de omgeving. Eens die puzzel gelegd is, komen we tot een beweegplan.

Als dat loopt is mijn taak daarna vooral steunen, opvolgen en waar nodig aanpassen van dat beweegplan. Dit doe ik net zolang tot de deelnemer het gevoel heeft alleen verder op weg te kunnen.,

Wie kan bij jou terecht?

Eigenlijk iedereen. Bewegen doet iedereen veel deugd doen en geeft ook vernieuwde energie en een frisse kop.  Iedereen die dit zelf wil ervaren en daarbij wat steun kan gebruiken, kan bij mij terecht.  Je moet hiervoor wel eerst aan je huisarts of specialist een doorverwijzing vragen. Ik werk dus op voorschrift zoals dat heet.

Ga er dus voor, je kan er alleen bij winnen... het enige wat je misschien verliest zijn een paar kilo's
Kathleen Van Ingelghem

Wat kost het?

Een startgesprek kost 20 euro, voor een opvolggesprek betaal je 10 euro. Wie van een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit geniet, die betaalt maar 4 euro voor het startgesprek en 2 euro voor elk opvolggesprek.

Hoe kunnen geïnteresseerden contact met je opnemen?

Je kan me bellen of sms’en op 0495/245 245 of mailen naar lier.kathleen@bewegenopverwijzing.be

Wat wil je nog meegeven?

Het lijkt me voor ons allemaal belangrijk om ons goed in ons vel en fit in ons hoofd te voelen. Ik ben er van overtuigd dat bewegen hier een heel belangrijke bijdrage aan kan leveren. Ga er dus voor, je kan er alleen bij winnen… het enige wat je misschien verliest zijn een paar kilo’s, aldus een lachende Kathleen.

 

Deel dit artikel
THEMA