Niet minder dan 750 kinderen kwamen woensdagnamiddag ravotten, spelen en sporten tijdens de 'Buitenspeeldag 2022'. Het Beekpark was van voor tot achter gevuld met springkastelen, obstakelruns, bubble football en andere knotsgekke activiteiten. Onze junior reporter Seppe Geentjens (12) ging voor bekendinnijlen.be op pad. Lees hier zijn verslag van deze zonnige namiddag waar 'goe gespeeld' werd.

TekstSeppe Geentjes FotografieKurt Heylen
Reporter van dienst: Seppe Geentjens

FREERUNNING:

Freerunning is ontstaan in Frankrijk bij een politieachtervolging, de dief baande zich een weg door de stad en sprong over muurtjes en deed van alle stunts.
 Freerunnig kan je vergelijken met parcour. 

Ken (trainer van turnclub ‘Lenig en Vlug’) staat hier bij de freerunning om mensen te helpen. 

Hij zegt zelf: dat freerunning een sport is waarbij je moet lopen van punt A naar punt B, maar je doet van alle zotte stunts en springt over hindernissen. Het is een zeer creatieve sport. 

BUBBLE FOOTBALL:

Bubbleball is eigenlijk voetballen in opblaasbare ballen.
 Nysha (12) is voor de eerste keer op de buitenspeeldag. Ze heeft al gevoetbald en gebubblebald. Ze vond het bubbleballen heel leuk. 

BOUW ZELF EEN VOGELHUISJE:

Luna (11) bouwde een vogelhuisje. Ze heeft: een hamer, een zaag, een plank en nagels ervoor gebruikt. Soms klopte ze de nagel scheef, maar dan nam ze het uiteinde van de hamer en trok het eruit. Haar mama zei: ‘ Ze kan het vele beter als mij (lacht).’ 

TUUR EN VEERLE:

Veerle (mama van Tuur) en Tuur (5) zijn ook op de buitenspeeldag, ze hebben al veel gedaan zoals: minigolf, badminton, een vogelhuisje gebouwd, sjoelbak. Tuur heeft ook op de springkastelen gezeten. Mama Veerle wou zelf ook wel op de springkastelen gaan maar ze was er te groot voor. 

Maar de minigolf was absoluut haar favoriet. Ze gingen ook de fotozoektocht nog doen omdat ze hiervoor een coole gadget zouden krijgen. 

 

IJSJES:

Yasmina (11), Milla (11) en Laura (11) vinden de locatie van de buitenspeeldag heel groot. Ze zijn al op de grote springkastelen geweest en genieten nu van een ijsje. Laura heeft aardbei gekozen en Milla en Yasmina kozen voor laté caramel. 

 

AGENTE:

Sanne is de agente van dienst maar is niet streng. Ze zorgt voor de veiligheid.

Sanne is animator bij de speelplein Boemerang. Er zijn al veel mensen naar de gekke fietsen gekomen. Zij zorgt ervoor dat er geen ongelukken gebeuren. 

EMMA OP STAP MET OMA:

Emma is al op de springkastelen geweest. Voor de rest waren ze nog aan het rondwandelen en kijken. Oma Linda helpt Emma veel, maar doet zelf niet mee met de activiteiten. Ze kwamen met twee om een leuke oma/kleindochter-namiddag te hebben. 

Ten slotte namen ze nog een ijsje. 

 

Er was veel te doen. 

Hebben jullie veel leuke herinneringen en veel plezier gemaakt?  

Op bijna alle speeltuigen geweest?  

Dan heb je GOE GESPEELD!!! 

Deel dit artikel
THEMA