In het weekend van 7 en 8 mei zakken er meer dan 2000 jeugdspelers af naar de velden van KFC Nijlen. Het prestigieuze WM Youth Cup Gold en Silver vindt plaats in onze gemeente en da's een hele eer én vooral heel veel jong voetbaltalent te gast. We deden er een babbeltje over met Walter Verstraeten, voorzitter van KFC Nijlen.

Wat staat er precies te gebeuren op de velden van KFC Nijlen?

We zijn gastheer voor de ‘WM Youth Cup – Gold’. Jeugdploegen van over heel België kunnen er aan deelnemen met hun lichtingen U8 t.e.m. U19. ‘Provinciaal’ spelende clubs kunnen zich via voorrondes kwalificeren. Het aantal deelnemende clubs per lichting is verdeeld over 4 zones. Een ‘oostelijk’ & ‘westelijk’ gedeelte van Vlaanderen en 2 regio’s in Wallonië. Dit tornooi startte in september met maar liefst 915 teams!

En dan is er ook de ‘WM Youth Cup – Silver’. Dit is hetzelfde voor provinciale en regionale clubs uit heel Vlaanderen met hun lichtingen U8 t.e.m. U21. Het aantal deelnemende clubs werd verdeeld per provincie. Dit tornooi startte in september met maar liefst 361 teams! In totaal schreven 1276 ploegen zich in. De beste teams uit alle voorrondes zullen het in de laatste fase tegen elkaar opnemen in de grote finales op 7 en 8 mei 2022 op de velden en in het stadion van KFC Nijlen. In totaal komen er dat weekend maar liefst 160 ploegen naar ons … !

Voor alle info kan je terecht op https://www.tournify.nl/live/wmyouthcup-gold-2021-2022

Hoeveel ploegen en hoeveel jeugdspelertjes gaan deelnemen?

Over het hele weekend komen 157 teams naar Nijlen, ongeveer 50/50 verdeeld over zaterdag en zondag. Alle leeftijdscategorieën vanaf U8 tem U21 komen aan bod. Op zaterdag zijn het allemaal Vlaamse teams, op zondag is er ook een groot deel Waalse teams. In totaal komen er ca 2000 spelers dit weekend naar Nijlen!

In totaal komen er dit weekend maar liefst 160 ploegen naar Nijlen
Walter Verstraeten, voorzitter van KFC Nijlen

Was dit mogelijk geweest in de oude infrastructuur?

Neen, onmogelijk. Er waren een aantal specifieke vereisten qua infrastructuur: minstens vijf volwaardige velden, voldoende parkeergelegenheid in of rond het complex, een moderne kantine en kleedkamers.

Welke zijn de grote ploegen die komen?

Er zijn een paar eersteklassers bij : KV Oostende, Standard Luik, Eupen, …

Hoe gaat het met jeugdopleiding bij KFC Nijlen?

Zeer goed. We haalden eind 2020 opnieuw een provinciaal label na een externe audit. Het aantal jeugdspelers zit nog steeds in de lift. Het meisjes- en damesvoetbal groeit heel sterk (we hebben dit seizoen 3 damesploegen in competitie + meisjes U16). Volgend seizoen starten we ook met meisjes U13. Er is de laatste jaren ook een goede doorstroming van jeugdspelers naar onze A-kern, meer dan een derde van de kern is eigen jeugd.

 

Het is nog mei, waarom nu een groot jeugdvoetbaltornooi?

WM Soccer Events zocht als organisatie een club die de finalerondes van zijn bekerformat wil ‘hosten’. Clubs werden bij de start van het seizoen aangeschreven en konden zich kandidaat stellen als ze aan bepaalde vereisten qua infrastructuur voldeden. Acht clubs stelden zich kandidaat, uiteindelijk werd na de clubbezoeken gekozen voor KFC Nijlen. De inkomsten uit horeca (drank en eten) zijn volledig voor ons, we hopen op een financiële voltreffer. Dat moet lukken als je weet dat we in totaal meer dan 5000 mensen verwachten.

Kunnen mensen komende weken en maanden terecht in ‘The Blues’ voor een koffie of een frisse pint?

Yes. Dat hebben we gisteren net beslist. Vanaf zaterdag 14 mei tot en met zondag 7 augustus zal The Blues geopend zijn op woensdag van 14u -18u en vrijdag, zaterdag en zondag van 10u – 22u. De laatste 3 weekends in augustus zijn onze eigen tornooien gepland over drie weekends, dan is het volledige clubhuis nodig.

 

'The Blues'
Deel dit artikel
THEMA