Ze zeggen wel eens dat zitten het nieuwe roken is omdat veel en lang zitten heel wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Daarom organiseert TeamBertha een wandelcriterium. Voor hun wandelingen hebben ze bewust gekozen om zowel in Bevel, Kessel als Nijlen één wandeling te organiseren om zo heel Nijlen hierbij te betrekken.

Kunnen jullie Team Bertha even voorstellen?

Team Bertha is als naam ontstaan uit de ‘Madre Familia’ van onze familie die 27 jaar geleden de strijd tegen borstkanker verloor. Ze werd op jonge leeftijd ook al geconfronteerd met kanker omdat haar moeder (onze grootmoeder) op jonge leeftijd overleed aan de gevolgen van deze ziekte.  Ze moest toen, als oudste dochter van nog geen 20 jaar, voor haar 2 broers en 3 zussen zorgen.

We hadden vroeger al eens meegedaan met onze familie aan Levensloop van de Stichting tegen Kanker in Herenthout en Nijlen. Toen we met enkele neven en nichten afspraken om samen eens te gaan fietsen, zijn we op het idee gekomen om samen eens deel te nemen aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker.  Al gauw was het prettig om te zien welke fantastische dynamiek er tussen ons ontstaat en dat er, buiten het vele werk voor dit goede doel, ook heel veel gelachen wordt.

v.l.n.r.: Koen Van Camp, Bart Van Camp, Gonda Dillen, Geert Dillen en Danny Schelkens

Jullie nemen in mei 2023 als enige Nijlens team deel aan de ‘1000 km tegen Kanker’?

Ja, blijkbaar. Nochtans is de 1000 km van Kom op tegen Kanker een zeer bekend evenement. Elk jaar nemen er 1200 teams deel aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Het geeft natuurlijk wel een goed gevoel om onze gemeente daar in te vertegenwoordigen als team. We zijn ervan overtuigd dat ons verhaal ook herkenbaar zal zijn voor iedere Nijlenaar.

En om de knipoog naar Nijlen helemaal door te trekken, 1000km + 1 gemeente dat zijn 1001 facetten hé 😉 .

Naast de 1000 km willen jullie ook geld inzamelen via wandelingen die jullie organiseren? vertel …

Wel, bewegen is belangrijk. Ze zeggen wel eens: zitten is het nieuwe roken omdat het heel wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Daarom organiseren we een wandelcriterium. Voor onze wandelingen hebben wij bewust gekozen om vanuit iedere deelgemeente van Nijlen één wandeling te organiseren om zo heel Nijlen hierbij te betrekken. Het is de bedoeling om de mensen op een gezonde manier langs de mooiste plekjes van Bevel, Kessel en Nijlen te laten passeren. Deelnemen aan de wandeling kost 4 euro per wandeling. (of 10 euro als je voor de drie wandelingen ineens inschrijft). Bengels tot 12 jaar nemen gratis deel en voor hen is er een zoektocht voorzien. Dus dat is allemaal heel leuk en plezant. Onze boodschap is dan ook: gewoon afkomen met je familie of een groep vrienden. Een actieve dag is gegarandeerd en de opbrengst ervan gaat volledig naar Kom op tegen Kanker.

Hoe en waar kunnen geïnteresseerden ‘Team Bertha’ nog steunen?

Dat kan op verschillende manieren. Maar de meest voor de hand liggende is dat je ons kan steunen via onze teampagina op de website van de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Je kan een gift storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van “GIFT” (belangrijk!) en de negencijferige code van ons team: 170249772. Trouwens elke gift van meer dan 40 euro is fiscaal aftrekbaar.

 

Deel dit artikel
THEMA