Van 18 tot en met 26 november vond de jaarlijkse voorleesweek plaats. Tijdens deze week zet de organisatie ‘Iedereen Leest’ het belang van lezen en voorlezen in de kijker. Voorlezen heeft een positief effect op de taal-en leesvaardigheid alsook op de ontluikende geletterdheid en hier wordt gedurende
de voorleesweek dus extra aandacht aan besteed.

TekstDante Van Eersel FotografieElien Claessens

De slogan van de voorleesweek van dit jaar luidde ‘Word jij mijn voorleesbuddy?’ en daar zette basisschool Bisterveld dan ook vol op in.

Voorafgaand de voorleesweek werden ouders en grootouders uitgenodigd om te komen voorlezen in de klas van hun (klein)kind(eren) en dit was een groot succes. Velen vonden de weg naar de school om er een verhaal te komen voorlezen, wat zorgde voor warme, gezellige momenten.

Ook de leerlingen van de lagere school zelf werden voorleesbuddy’s. Zo gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voorlezen aan de kinderen van de kleuterschool en lazen de leerlingen van de lagere school ook voor aan elkaar. Het klasdoorbrekend werken stond hier centraal, met als belangrijke insteek dat de kinderen op deze manier van en met elkaar kunnen leren.

Deel dit artikel
THEMA