Nijlenaars Kris en Veerle namen samen met enkele bevriende muzikanten een unieke song op ten voordele van De Warmste Week. We ontmoeten hen in Lier, waar ze een professionele videoclip aan het opnemen zijn.

Dag Kris en Veerle, wie zijn jullie en wat doen jullie?

Veerle: De Nijlenaars kennen mij waarschijnlijk als bibmedewerker. Daarnaast ben ik lesgever Nederlands aan anderstalige volwassenen. Ik heb al heel wat uren in de academie van Lier gesleten.  Daar volgde ik al toneel en sinds vorig jaar ook piano, een kinderdroom.

Kris: Ik werk aan de Faculteit Letteren van de KU Leuven. Daar hou ik me vooral bezig met taalonderwijs aan niet-Nederlandstaligen. Ook in mijn vrije tijd ben ik heel graag bezig met taal, letteren en muziek.

Veerle: We zijn al 31 jaar getrouwd en zo lang zingen we ook al samen in het a capella ensemble Factor 7. De repetities gaan elke zondagavond bij ons thuis door. Daar zijn al heel wat noten gekraakt. We spelen ook al jaren samen toneel o.a. bij Salvatore in Kessel.

Kris Van den Branden en Veerle Geudens.

Jullie namen voor De Warmste Week een unieke song op. Hoe zijn jullie ertoe gekomen deze actie op te zetten?

Kris: In augustus zat ik te kijken naar het nieuws. Het thema van De Warmste Week werd daar aangekondigd: “kunnen zijn wie je bent”. Dat is een thema dat me nauw aan het hart ligt. Blijkbaar raakte dat nieuwsbericht een gevoelige snaar, want middenin de nacht werd ik wakker met een flard muziek en een Nederlandstalige tekst die daarbij paste. Ik ben opgestaan en heb diezelfde dag de hele tekst aan Veerle en onze jongste dochter, Lieselot,  laten lezen. Hun kritische blik is altijd van goudwaarde. De melodie heb ik in de dagen daarna op punt gezet. Om de song op te nemen, contacteerde ik de bandleden van het rockbandje waarmee ik als tiener ongelooflijk veel muziekplezier heb beleefd. Tot mijn aangename verrassing waren ze allemaal super-enthousiast. We noemden ons voor de gelegenheid “De Achtste Dag”. Veerle verzorgt mee de backing vocals. Na een paar repetities zijn we de Trix-studio ingedoken en hebben we de song ingeblikt. We hebben een YouTube-clipje gemaakt waarin de tekst voorbijloopt terwijl de song speelt en we hebben daar een actie ten voordele van De Warmste Week aan verbonden: wie de song leuk vindt, mag 1 euro storten op onze rekening. Alle euro’s gaan op 24 december naar De Warmste Week.

Waar kunnen mensen de song beluisteren  en hoe kunnen ze doneren ten voordele van De Warmste Week?

Kris: Onze clip staat op YouTube. Geef in YouTube de volgende zoektermen in: Uniek – De Achtste Dag (een song voor De Warmste Week). Of klik op deze link  👉 https://www.youtube.com/watch?v=qPJRcEJ1NTQ

Hoe 1 euro doneren? Gewoon, door over te schrijven:
Bedrag: 1 euro
Rekeningnummer op naam van De Achtste Dag
IBAN: BE86 7340 5557 5450

Unieke dank en ook dank om onze clip, onze actie en dit bericht verder te delen. Zo kan onze actie meer mensen helpen om te zijn wie ze zijn…

Tot slot, hebben jullie een streefdoel voor ogen? Hoeveel geld hopen jullie met deze actie te verzamelen?

Veerle: Zoveel mogelijk natuurlijk. Uit onderzoek blijkt dat 20% van de Vlamingen niet kunnen zijn wie ze willen zijn. Dat is veel, te veel. We hopen dat de songtekst diverse soorten mensen aanspreekt en we hopen ook vooral dat jonge mensen er steun in vinden en zich beter in hun vel voelen. In dat verband vinden we het super dat we zoveel positieve reacties krijgen, onder andere van Chiro Vlaanderen en de Vlaamse Scholierenkoepel.

Bedankt voor dit interview, Veerle en Kris.

Veerle: Jullie bedankt want dankzij jullie kan onze actie ook bekend in Nijlen geraken!

Hoe de song beluisteren? Gewoon, door op de link te klikken:
Hoe 1 euro doneren? Gewoon, door over te schrijven:
Bedrag: 1 euro
Rekeningnummer op naam van De Achtste Dag
IBAN: BE86 7340 5557 5450
BIC: KREDBEBB
Deel dit artikel
THEMA