Hoe zou je de leegstaande pastorie in het centrum van Nijlen herbestemmen? Dit was de opdracht die de bachelorstudenten interieurvormgeving van Thomas More Mechelen begin dit schooljaar als afstudeerproject kregen.

Hoe geef je dit prachtige gebouw met historisch karakter een nieuwe invulling? De zes laatstejaarsstudenten mochten hun creativiteit loslaten op de pastorie en kwamen met verrassend uiteenlopende ideeën.

Jolien De Ruijter bedacht ‘Memoria’ een alles onder één dak ‘uitvaart en herdenkingscentrum’. Jolijn Gyssels voorziet een ‘Mirakel in de pastorie’ en vormde het gebouw om tot een modulaire feestzaal voor microfeesten. Hilde Vangeel en An Vanoirbeek maken er elk een hotel en bistro van. Toch zijn het ‘Boetiekhotel en brasserie Petrus’ van Hilde en ‘De Pastorie’ van An verschillend. Kim Jansen gaat voor een sociaal geëngageerd project, een woonzorgcentrum voor jongeren met licht mentale of fysieke beperking. Kim werkt hiervoor samen met Amikoj. Tot slot is er RESET, een concept uitgewerkt door Vanessa Schorreels. RESET is een retreat center, een plaats om te onthaasten op een historische locatie.

Bekijk HIER de 6 korte videos van de verschillende projecten en stem op je favoriete concept!

(Opgelet, dit is een fictieve examenopdracht en zijn dus geen concrete plannen voor de gemeente Nijlen.)

Deel dit artikel
THEMA