Winkel-hier, dat gaat in Nijlen gepaard met plezier. Leerlingen en leerkrachten amuseerden zich te pletter met het pimpen van hun herbruikbare winkeltassen en het nemen van gekke foto’s om eens goed te lachen met plastic. De creativiteit kende daarbij geen grenzen, dat is wel duidelijk als je de drie winnende foto’s ziet. En de handelaars, die amuseerden zich ook kostelijk met uitdelen van ontelbare kraslotjes aan al wie plasticloos iets lekkers en iets leuks kocht in een Nijlense winkel!

Wie in mei met een herbruikbare tas ging winkelen bij één van de deelnemende handelaars, die kreeg een kraslot. Daarmee konden de inwoners een Nijlense cadeaubon van 10 euro winnen. Die is dan ook weer lokaal te besteden.

En op de scholen werd er voor eens en voor altijd afgerekend met aluminiumfolie of plastic zakjes voor brood en koeken. Een modedefilé op de catwalk in het Beekpark toonde hoeveel leuker het is met je persoonlijk gepimpte herbruikbare winkelzak en in de scholen werden foto’s gemaakt met brood- en koekendozen. Over lekkers gesproken, daar stond een lekkere, lokaal gemaakte muffin tegenover.

2.513 leerlingen en 383 leerkrachten van 12 Nijlense scholen werden beloond met heerlijke muffins.

Maar echt hilarisch waren de foto’s van de leerkrachten. Nooit gedacht dat er zoveel fun te beleven zou zijn met al dat plasticgedoe ne keer goed uit te lachen. Proficiat voor zoveel originaliteit en bedankt aan al wie deelnam. De teams met de drie leukste leerkrachtenfoto’s werden nog extra beloond met een verrassing van de bakker.


Basisschool De Zevensprong

Goezo! Kerkeblokken

Goezo! Kessel

Tot slot nog enkele cijfers:

Scholen:

Deelname door 12 scholen, 2.513 leerlingen en 383 leerkrachten.
2 bakkers die de muffins bakken: Bizarr en Romy

Actie handelaars:

51 deelnemende handelaars kregen 61.795 loten, waarvan 500 winnende lotjes. Tot op heden werden 44 winnende lotjes omgeruild voor een cadeaubon van 10 euro

Een extra beloning voor het team van De Zevensprong omdat ze geselecteerd waren voor als één van de drie beste teamfoto's.
Deel dit artikel
THEMA