Op 1 september gingen in Nijlen de schoolpoorten van 11 kleuterscholen, 10 basisscholen en 3 secundaire scholen terug open voor in totaal meer dan 3.500 kinderen en jongeren. Talrijke professionele en vrijwillige medewerkers staan opnieuw klaar om dat jonge volk te verwelkomen, te onderwijzen en te begeleiden. Ook voor zo’n 700 leerlingen in het deeltijds kunstonderwijs in onze gemeente, ging het academiejaar op 1 september van start. Nijlen is dan ook een echte onderwijs gemeente, en daar zijn we fier op!

BEEKPARK ROCK

Op vrijdag 2 september organiseerde Lokaal bestuur Nijlen in samenwerking met ‘2560 Feest’, Beekpark Rock. Een dag vol plezier voor alle leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van alle lagere scholen uit Bevel, Kessel en Nijlen. Het festival kwam er om de start van het nieuwe schooljaar te vieren, met leuke optredens, randanimatie en wel 25 springkastelen.

Herenthoutenaar en stand-upcomedian Peter Hens bracht de kinderen aan het lachen met zijn ‘Rookie comedy show’. Peter mag een weekendje op de tienerkinderen van een goede vriend gaan passen. Als prille dertiger heeft hij er helemaal zin in om samen met Lieke en Daan leuke dingen te doen. Al snel ontdekt hij dat hun leefwereld mijlenver staat van de zijne en dat hij niks weet van Fortnite, TikTok, sms-taal of hedendaagse kledij. Maar Peter geeft niet op en stilletjes probeert hij connectie te maken met de twee tieners …
Nadien was het de beurt aan ‘Rotzooi’ die de kinderen op leerrijke maar ludieke manier bewust wil maken van afval. De namiddag werd afgesloten met een wervelende disco show door ‘Loco Disco’.

Ook schoolteams klinken op de start van het nieuwe schooljaar

Na schooltijd worden de poorten van het Openlucht Aperitief in het Beekpark om 16u vervroegd geopend exclusief voor de medewerkers van onze Bevelse, Kesselse en Nijlense scholen. Een 300-tal leerkrachten, opvoeders, directies, begeleiders, ondersteuners, logistiek medewerkers, secretariaatsmedewerkers, … zullen samen het glas heffen op het nieuwe schooljaar.

Peter Hens met zijn Rookie comedy show op het podium van Beekpark Rock
Peter Hens
Rotzooi, een show met en over afval
Welkom bij Beekpark Rock
De sfeervolle festivalsite van '2560 Feest'
Circusinitiatie voor acrobaten
Veel pret en beweging op het springkastelenterrein
Of liever chillen in een hangmat
Kubb erop los
Lekker en fris water van de waterbar
Beekpark Rock, een zonnige en geslaagde eerste editie
Een mooie boodschap ...
Deel dit artikel
THEMA