Vorig schooljaar namen 11 scholen en één vereniging uit Nijlen deel aan Operatie Proper, een project van Mooimakers waarbij de deelnemers zich gedurende een schooljaar inzetten in de strijd tegen zwerfvuil. Met twaalf inschrijvingen was Nijlen samen met Heist-op-den-Berg koploper wat deelnemersaantallen in de Kempen betreft. Als kers op de taart brachten alle deelnemers uit Nijlen hun acties tot een goed einde. De gemeente mag nu in totaal voor bijna 10.000 euro aan cheques uitreiken.

Operatie Proper is een beloningssysteem van Mooimakers in samenwerking met de Kempense gemeenten en IOK Afvalbeheer. Aan de start van het project dienden de deelnemers een actieplan tegen zwerfvuil in, en hiermee gingen ze het hele schooljaar aan de slag. Zo hielden ze bijvoorbeeld maandelijks de (school-)omgeving proper, stimuleerden ze om afval correct te sorteren en organiseerden ze themalessen rond afval en zwerfvuil.

Elke maand rapporteerden ze over hun acties en op het einde van het schooljaar dienden ze een eindrapport in. IOK Afvalbeheer stond in voor de beoordeling van de eindrapporten.

Als het eindrapport werd goedgekeurd, konden de deelnemers rekenen op een mooie financiële beloning van 3 euro per leerling of lid. De 12 deelnemers uit Nijlen voltooiden hun actieplan met glans en mogen allemaal een mooie cheque in ontvangst nemen.

Proficiat!

Scholen en jeugdverenigingen kunnen nog tot en met 31 oktober inschrijven voor de nieuwe editie van Operatie Proper.
Meer info via www.mooimakers.be/operatie-proper.

Een proper Beekpark dankzij de leerlingen van VBS Sint-Calasanz en Sint-Calasanz secundair.
Kinderen van Goezo! Kerkeblokken in actie voor 'Operatie Proper'.

VBS De Ceder, VC FH Nijlen, GOEZO! Kerkeblokken, Basisschool St Calasanz, Sint-Calasanzinstituut secundair, BuBaO De Regenboog, VBS Kinderpad, githo nijlen, Goezo! Klokkenlaan, Basisschool De Zevensprong, VBS De Zandloper, Goezo! Kessel namen dit jaar deel aan ‘Operatie Proper’.

Deel dit artikel
THEMA