Vandaag staken de leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van VBS Kinderpad en VBS de Zandloper de handen uit de mouwen en de spades in de grond. De leerlingen plantten maar liefst 1200 bomen en struiken op de site van het skatepark ter hoogte van de Kiezelweg in Bevel, onder begeleiding van de Bosgroep. Alles samen komt er nieuw groen bij voor een oppervlakte van ongeveer drie voetbalvelden!

Meer natuur voor mens en dier

Deze ruimte in de dorpskern van Bevel zal een meer natuurlijk uiterlijk krijgen. De voetbalgoals verhuisden naar het Hazelaarshof. In de hondenlosloopzone werden een aantal bomen en struiken aangeplant om het natuurlijk karakter van de zone te versterken. Ook het skatepark blijft behouden en zal dus volledig omringd worden door bomen. Na enkele jaren, als het bos helemaal volgroeid is, zal het volledige bos worden opengesteld als hondenspeelbos.

Zoek mee naar een naam voor het nieuwe bos

We zijn ook op zoek naar een naam voor het nieuwe bos. Een warme oproep om voorstellen in te dienen via info@nijlen.be of telefonisch via 03/410.02.11.

Leerlingen van VBS Kinderpad Bevel aan het werk.

Gezondere, koele lucht en een waterbuffer

“Het planten van nieuw bos is één van de meest efficiënte manieren om de klimaatverandering een halt toe te roepen. De bomen zetten CO2 om in zuurstof en halen het fijn stof uit de lucht. Daarnaast bieden ze verkoeling in de zomer en zal het bos een buffer zijn bij hevige regenval. Deze nieuwe bossen zijn cruciaal om onze provinciale en gemeentelijke klimaatdoelen te halen.” vult Jan De Haes, gedeputeerde voor milieu van de Provincie Antwerpen aan.

De Provincie Antwerpen ondersteunt de Bosgroepen financieel om deze dienstverlening aan te bieden aan zowel private als openbare eigenaars die willen bebossen.

Wij zijn blij dat we mogen meehelpen, want wij vinden het leuk dat er veel nieuw bomen komen in Bevel.
Hanne en Floor - De Zandloper 5de leerjaar

Wij vinden dit veel leuker dan les. Het is koud en zijn blij dat de werkers al de putten voor ons gemaakt hebben.
Jesse en Jasper - De Zandloper 5de leerjaar

Wie zijn de Antwerpse Bosgroepen?

De provincie Antwerpen telt drie Bosgroepen. Met de financiële steun van de provincie ondersteunen en adviseren zij boseigenaars bij het duurzaam beheer van hun bos. Elke boseigenaar kan gratis aansluiten bij de Bosgroep. Hij of zij krijgt er advies en informatie bij het bosbeheer en hulp bij de administratie. De Bosgroepen vormen hét aanspreekpunt voor de aanplant van nieuwe bossen en bosuitbreiding, zowel voor privé-eigenaars als lokale besturen. Meer info op www.bosgroep.be

Deel dit artikel
THEMA