De jeugdraad van Nijlen lanceert het project 'Aanstekers'. Met de webtool www.aanstekers.org/nijlen kunnen jongeren hun ideeën over Nijlen naar het beleid brengen.

Als jeugdraad willen we aan jongeren laten weten dat ze hun ideeën, wensen, noden en behoeften kunnen delen met ons. Bovendien willen we bekend maken dat we als jeugdraad hier eventueel samen mee aan de slag kunnen gaan en het gemeentebestuur kunnen overtuigen.”, aldus Stijn Claes, de voorzitter van de Nijlense jeugdraad.

Jeugdconsulent Gunther Melis vervolgt: “In het verleden stond de jeugdraad immers mee aan de wieg van heel wat fijne projecten en initiatieven in de gemeente: het ontstaan van jeugdhuis Kroenkel, de aanleg van het eerste skatepark in Bevel, de aanleg van een BMX-parcours, het inrichten van studeerplekken voor jongeren tijdens de blok, enzovoort. Wie weet welke zotte ideeën komen er nu wel naar boven.”

Als jeugdraad willen we aan jongeren laten weten dat ze hun ideeën, wensen, noden en behoeften kunnen delen met ons.

De webtool Aanstekers werd ontwikkeld door Bataljong. Als belangenbehartiger voor lokaal jeugdbeleid promoot Bataljong op alle beleidsniveaus de troeven van kind- en jeugdvriendelijk beleid en ondersteunen zij ook lokale jeugdraden. De Nijlense jeugdraad maakt graag gebruik van het medium en promoot de komende weken volop bij kinderen en jongeren de tool. In het straatbeeld zullen affiches te zien zijn, flyers gaan rond op de scholen en via sociale media verschijnen er filmpjes en ander beeldmateriaal. De jeugdraad hoopt op die manier zo veel mogelijk ideeën te verzamelen. Goede ideeën kunnen trouwens door andere jongeren op de webtool dan weer aangestoken worden zodat het duidelijk is dat heel wat jongeren dit willen.

 

Jeugdraad Nijlen is benieuwd! Surf snel naar www.aanstekers.org/nijlen.

Om de campagne te ondersteunen werd er een enthousiaste promovideo opgenomen.
Bekijk de video HIER

Deel dit artikel
THEMA