Op woensdag 3 februari 2022 opende in het buurtpunt JAC Nijlen officieel de deuren. Wat is het JAC ? Hoe en wanneer kan je er terecht? Je leest er hier alles over.

Het JAC is in Vlaanderen een onafhankelijk informatiepunt voor jongeren van 12 tot 25 jaar. De afkorting staat voor ‘Jongerenaanbod van het CAW’.

Het JAC helpt jongeren met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Jongeren kunnen bij het JAC terecht met elke vraag. En belangrijk: de hulp is altijd gratis, anoniem en vrijblijvend.

JAC Nijlen is gehuisvest in het Buurtpunt Nijlen (Kerkeblokken 3 – 2560 Nijlen) en zal elke donderdag geopend zijn van 13.30 uur tot 20 uur. Jongeren kunnen deels op afspraak langskomen en deels met vrije inloop tussen 15.30 uur en 17.30 uur. JAC-hulpverlener Anneleen Hermans zal het vaste gezicht worden voor JAC Nijlen. Naast de zitdagen in het Buurtpunt zal zij ook maandelijks langsgaan in de twee secundaire scholen, Githo Nijlen en Sint-Calasanz-Instituut, die hun medewerking bevestigden.

In januari kon de werking al proefdraaien en kwamen de eerste jongeren al langs in het JAC. Jeugdraad Nijlen, die mee aan de basis ligt van de opening van dit praatpunt voor jongeren, is alvast erg tevreden en fier op deze realisatie van het lokaal bestuur Nijlen en het CAW Boom Mechelen Lier.

Afspraak maken? Contacteer Anneleen Hermans, hulpverlener JAC Nijlen:
0492 72 20 82 • Anneleen.Hermans@cawboommechelenlier.be

Extra info?
Lokaal bestuur Nijlen: jeugdconsulent Gunther Melis, tel 03 410 03 76 – gunther.melis@nijlen.be

jeugdnijlen.be/jacnijlen

JAC Nijlen werd officieel geopend door de voorzitter van de jeugdraad Stijn Claes, burgemeester Paul Verbeeck en schepenen Lien Du Four en Tom Covens.
JAC-hulpverlener Anneleen Hermans
JAC lokaal op de eerste verdieping in Buurtpunt Nijlen
Deel dit artikel
THEMA