Vorig jaar stelden we in BEKEND het initiatief 'Hoe meer bloemen hoe beter' van Susanne voor. Omwille van gezondheidsproblemen zocht Susanne een opvolger voor haar mooie initiatief. En met de komst van de lente heeft ze Maja gevonden die voor alle geïnteresseerden gratis bloemenzaadjes en kiemplantjes zal ter beschikking stellen.

Maja, jij hebt een liefde voor tuinieren?

(Moes)tuinieren is begonnen als een manier om mijn hoofd leeg te maken na een werkdag vol crisiswerk. Dat is uitgegroeid tot een passie. Het geeft me erg veel voldoening om te zien hoe alles groeit en bloeit van dingen die je zelf gezaaid hebt. Van dichtbij zien hoe de natuur werkt en hoe je bijen, vogels, vlinders aantrekt in de tuin, daar word ik blij van.

De kennis die ik opdoe, deel ik graag met vrienden die ook meer uit hun tuin willen halen.

Kende jij het project van Susanne ‘Hoe meer bloemen hoe liever’?

Iets meer dan twee jaar geleden zag ik aan een woning in Nijlen een rek met zakjes bloemzaad om gratis mee te nemen. Daardoor geïnspireerd plaatste ik iets gelijkaardigs, maar kleinschaliger in mijn voortuintje. Enkele tientallen buurtbewoners gaven aan dat ze dit een tof initiatief vonden.

Via het artikel in BEKEND kreeg de vrouw achter dit project een naam en gezicht én kon ik haar volgen via Instagram.

Susanne zocht opvolging, hoe ben je dat te weten gekomen?

Omdat ik haar volg op Instagram, zag ik meteen dat Susanne een overnemer zocht voor haar project. Ik trok mijn stoute schoenen aan en stelde me kandidaat. Susanne nodigde me uit voor een gesprek, zodat ik wist wat ze verwachtte van een overnemer. Onze visie over bloemen, bijen, de natuur, stemt zo goed overeen dat ze meteen besloot me alles over te dragen.

Maja en Susanne klinken op de verhuis van 'Hoe meer bloemen hoe beter' naar Kessel.

Jullie hebben zelfs het beroemde ‘bloemenzaadjes-rek’ verhuisd?

Klopt! Susanne haar rek is inderdaad gekend bij de bewoners van Nijlen en ze wilde die bekendheid in Kessel verder zetten. Vandaar dat het rek mee werd overhandigd. Niet alleen het rek, maar ook alle potjes, zaden, zakjes, labels, enz zijn mee naar Kessel verhuisd.

Susanne en ik hebben dan samen in het eerste weekend van maart de “opening” van het rek ingehuldigd met een glaasje bubbels.

Waar kunnen geïnteresseerden terecht om de gratis bloemenzaadjes en kiemplantjes op te halen?

Alles is terug te vinden in de voortuin op het volgende adres: Salvatorbaan 37 te Kessel.

Volg Maja en het project ‘Hoe meer bloemen hoe beter’ op instagram

@maaj.garden
#hoemeerbloemenhoebeter

Deel dit artikel
THEMA