Gamen is een miljardenbusiness die weinigen onberoerd laat. Sommigen zien er de aanleiding in voor geweld, anderen zouden niet liever dan gamen mee inschakelen in de opvoeding van kinderen. Daartussen in liggen ontelbare meningen, zowel positief als negatief. Zeker nu, in corona tijden, zijn er meer en meer kinderen die meer uren gamen. En dat is niet alleen goed of alleen slecht, het hangt er allemaal van af.

Om dat allemaal in perspectief te zetten geeft Peter Aertsen op 27 april een webinar, gericht op opvoeders (ouders en anderen). Hij kadert daarin de vele gezichten en de meerdere functies van gamen en de veranderingen. “Gamen is al lang geen eenzame bezigheid ergens op een zolder of in een kamer, gamers staan met mekaar in verbinding en vormen teams, maken afspraken en noem maar op”, zo geeft Peter één van de vele aspecten aan.

“Er is ook niet zoiets als één, algemeen te omschrijven invloed van gamen op kinderen en jongeren. De ene speelt ook een heel ander soort games dan de andere. De ene speelt langer maar heeft daar minder last van, de andere heeft al meer moeite om de invloed ervan te beperken met minder uur gamen. Je moet altijd naar het totaalplaatje kijken’, zo besluit Peter.

Ben je bezorgd of heb je vragen? Neem dan zeker deel aan : Gamen, fun of gevaarlijk spel? Een online informatiemoment over gamen en opvoeden op dinsdag 27 april om 20.00u., waar ook ruimte is voor het stellen van vragen.

www.mijnwebinar.be/gamen

Gamen is al lang geen eenzame bezigheid ergens op een zolder of in een kamer, gamers staan met mekaar in verbinding en vormen teams, maken afspraken en noem maar op
Peter Aertsen
Deel dit artikel
THEMA