Al jarenlang delen leerling-artiesten van githo nijlen op deze avond het podium met een bekende Vlaamse performer. En ook op donderdag 10 november zal dit opnieuw het geval zijn, ditmaal met Raf Coppens als gast. githo nijlen breidde doorheen de jaren haar studiemogelijkheden uit tot een zeer breed aanbod gericht op wetenschappen, technologie, moderne talen en ondernemen. Ook het leerlingenpubliek, met steeds meer meisjes op school, én Café Chantant evolueerden mee. Waar de leerlingen vroeger voornamelijk muziek speelden, wordt er nu ook gezongen, gedanst en geacteerd. Wij spraken Annabel, Lowie en Rozanne, drie githo-leerlingen die het beste van zichzelf zullen geven op Café Chantant.

TekstJan Verreet FotografieDiether Verheyen

Lowie, mogen we stellen dat jij een van de anciens van de groep bent?

Lowie Bruyndonckx (6 Industriële Wetenschappen) – Ja, dat klopt wel. Ik heb mijn hele secundaire schoolcarrière in deze school doorgebracht en elke editie van Café Chantant opgetreden. Ik speel piano, voornamelijk jazz. Ik heb het altijd leuk gevonden om met andere leerlingen toffe dingen te kunnen spelen. Waar ik het in het begin nog wel moeilijk vond om met stress om te gaan voor een optreden, is dat gevoel intussen voorbij. Mijn voorbereiding bestaat dus voornamelijk uit het instuderen van mijn muziekstukken.

Annabel en Rozanne, zijn jullie al gestart met oefenen?

Annabel Derboven (2 Moderne Talen – Wetenschappen) – Absoluut! Net als vorig jaar zal ik samen met Rozanne en een andere goede vriendin Kato zingen. Ik oefen door de tekst van het liedje af te printen en het liedje duizend keer af te spelen. Het leuke aan Café Chantant is dat we tweemaal per week ’s middags oefenen. Na de voorstelling blijft dit voor diegenen die volgend jaar opnieuw willen meedoen 1 keer per week. Een leuk alternatief op de andere sport- en dansactiviteiten die in onze school mogelijk zijn tijdens de pauzes.

Rozanne Van Ostaeyen (2 Moderne Talen – Wetenschappen) – Daar ben ik het helemaal mee eens. Het zijn steeds gezellige momenten met altijd wel een leuk deuntje erbij. Naast de vrienden die ik al kende zijn er ook een aantal andere deelnemers waarmee ik hierdoor al aan de praat ben geraakt. Heel tof!

Jullie zijn er duidelijk helemaal klaar voor! Veel succes en plezier meisjes en jongens.

v.l.n.r.: Kobe Gui, Lowie Bruyndonckx en Ferre De Cordt 2022
v.l.n.r.: Kobe Gui, Lowie Bruyndonckx en Ferre De Cordt 2016
Deel dit artikel
THEMA