Tot eind september kon er ingeschreven worden in de Academie Nijlen. Herman Heps uit Lier schreef zich vorige week op de valreep in en werd zo de 500ste leerling aan de academie. Dieter Janssens, directeur van Academie vertelt.

Dieter, 5OO inschrijvingen is dat een record voor Academie Nijlen?
Een record is dit niet, in 2006 waren er ooit 564 leerlingen ingeschreven. Het is wel een record van de afgelopen tien jaar en daar zijn we uiteraard heel fier op.

Enig idee waar die toename van de laatste jaren vandaan komt?
Dat is te wijten aan een combinatie van verschillende factoren. Eerst en vooral merken we dat er veel reactie komt op de academiebrochure die we in augustus in Nijlen verdelen. Daarnaast hebben we verschillende leerlingen terug opgevist die vorig jaar met corona hun opleiding hebben gepauzeerd. Bij de leerlingen van het eerste leerjaar hebben we zelfs een toename van 20 leerlingen t.o.v. vorig jaar. En we zijn in Berlaar opgestart met een jongerenafdeling, waar we ook 26 leerlingen hebben. En zo komen we op een totaal van 502 inschrijvingen, dat zijn 80 leerlingen meer dan vorig jaar.
Bijna alle academies doen het beter dan de vorige jaren, maar een stijging van 20% is toch eerder uitzonderlijk.

Zie je in bepaalde richtingen een stijging of zijn alle afdelingen gegroeid?
We zijn heel blij te zien dat alle afdelingen gegroeid zijn.

Staan er nog iets op de planning?
Jazeker, op vrijdag 22 oktober 2021 gaat er een lezing door van keramist ‘Hugo Meert’ in de O.L.V. kerk in de Klokkenlaan in Nijlen. De lezing begint om 19u en wordt gratis aangeboden door de Academie van Nijlen. Iedereen welkom, dus ook niet-studenten.

'Van een vriend hoorde dat ik kon inschrijven t/m 30 september. Ik ben met mijn e-bike van Lier naar Kessel gefietst en na kennismaking met de leerkracht heb ik me direct en juist op het nippertje ingeschreven.'
Herman Heps
Herman Heps 'in de bloemetjes' gezet door schepen van onderwijs Griet Van Olmen.
Deel dit artikel
THEMA