De academie stelt dit academiejaar de werken van zijn afstudeerders tentoon in de O.-L.-Vrouw parochiekerk in de Klokkenlaan. Dit is niet de eerste keer dat ze exposeren in een kerk. Vorig jaar werd er tentoongesteld in de Pauluskerk. Dat was een dubbele editie met 29 afstuderende studenten, dit jaar gaat de expo door met 10 studenten. De tentoonstelling in de kerk is samen met alle vestigingsplaatsen te bezoeken op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022.

TekstBen Peeters

Op deze tentoonstelling is werk te zien van verschillende ateliers. Eén van de kunstwerken is gemaakt door Ward SluytsWard (17) is Nijlenaar en zit al van kleins af aan op de academie en studeert nu af aan het beeldatelier van de derde graad. 

Ward maakte voor de tentoonstelling een afstudeerproject. Het zijn dus drukke tijden want ook in het secundair studeert hij af. Hij werkt hier samen met Jorne en Tiber aan zijn geïntegreerde proef (GIP) elektro-technieken in githo nijlen. Samen ontwikkelen ze een design-aquarium. Ward is dan ook een inventieve en creatieve kerel. Bovenal is hij sportief en actief als wielrenner. 

Dag Ward! Mogen we je enkele vragen stellen?

‘Jazeker, ik ben al gewend aan het geraken aan al die interviews,’ grapt Ward. ‘Ik kreeg eerder al journalisten over de vloer.’

Kan je ons iets meer vertellen over je afstudeerproject in de academie?

Als afstudeerproject voor de academie haalde ik inspiratie uit de wielersport, dat is mijn passie. Ik maakte een koersfiets. Ik lijm grote stukken karton aan elkaar, zo ontstaat het frame van een fiets. Het karton omwikkel ik met gekleurde isolatie tape. Dit kunstwerk is gemaakt op ware grootte, ik nam hiervoor de afmetingen van de fiets waarmee ik een wedstrijd won.

Ward, hoe kwam je bij het wielrennen terecht?  

Als kind begon ik zoals velen eerst met voetballen. Op woensdag bleef ik bij opa eten. Elke keer zag ik zijn prachtige koersfiets in de garage staan. Mama vond de koers echter te gevaarlijk. Gaandeweg werd het verzet toch opgeheven en mocht ik fietsen. Ik sloot me aan bij Heist Cycling Team. 

(nvdr.: Vorig jaar won Ward Sluyts de wielerwedstrijd voor junioren in Herk-de-Stad.) 

Welke herinneringen uit de academie neem je mee? 

Ik herinner me een opdracht bij meester Luc (Luc Jacops). Meester Luc vroeg ons om een hoofd te maken uit papier-maché. Mijn hoofd zag er anders uit dan dat van de anderen. Ik voegde een bril toe, hierdoor leek het hoofd op meester Luc zelf. Ik heb het een speciale plek gegeven thuis en kijk hier nog regelmatig naar terug.

Welke plannen heb je nog? 

Ik weet niet of ik ook als volwassenen (4de graad) naar de academie ga komen. Momenteel zijn het drukke tijden en ik moet nog beslissen wat ik in september ga doen. Van één ding ben ik zeker, ik zou graag sportcoach worden. En de rest zien we wel …

Iedereen van harte welkom om het werk van Ward en negen andere afstudeerders te komen bewonderen op 25 en 26 juni. INFO lees verder onder de foto.

EXIT EXPO met werk van uitgaande studenten
25 EN 26 JUNI 2022 VAN 10U T.E.M. 17U

O.L.VROUW PAROCHIEKERK
KLOKKENLAAN, NIJLEN

+

EXPO’S ATELIERS
25 EN 26 JUNI 2022 VAN 10U T.E.M. 17U

Atelier TIBOURSTRAAT 10, NIJLEN:

Kinderateliers, Jongeren (Digitaal) Beeldatelier & Volwassen Fotokunst, Digitaal Beeldatelier en

Atelier Keramiek

Atelier BEVEL-DORP 93, BEVEL

Volwassenen Atelier Schilderkunst en Kinderen Beeldatelier

Atelier BERLAARSESTEENWEG 2, KESSEL

Kinderen Beeldatelier, Volwassen Atelier Modeltekenen & Tekenkunst

Atelier LIERSESTEENWEG 57, BERLAAR

Kinderen Beeldatelier

 

Deel dit artikel
THEMA