Op maandag 25 april konden leerlingen van Sint-Calasanz en githo nijlen genieten van een echt festival. Dit keer niet in het weekend en ergens in een tent op een weide. Het sportveld van githo nijlen werd omgetoverd tot een heuse festivalweide met groot podium, een vette geluidsinstallatie, de coolste bands, DJ’s, eet- en drankstandjes en een hoop randanimatie. De voorspelde regen bleef uit en het werd een echt feest.

StressFactor LIVE is een organisatie die optredens organiseren in middelbare scholen. De leerlingen kunnen zelf kiezen en stemmen uit een lijst artiesten. In Nijlen werd er gekozen voor rapper JELLE, ‘Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob’ en Mark with a K.

JELLE
Net na de middag zakten zo’n 1100 leerlingen van Sint-Calasanz en githo Nijlen en een 200-tal personeelsleden af naar de festivalweide. JELLE, een rapper uit Herent mocht de spits afbijten. De trouwe fans kennen Jelle van zijn tracks op Soundcloud. Met ‘Geniaal’ (2020) nam de Herentenaar een frisse start en overtuigde hij iedereen van zijn kunnen.

DJ Reeze speelt voor eigen publiek

DJ Reeze
Tijdens de pauze’s konden de leerlingen dansen op beats van DJ Reeze. Ries is leerling van githo nijlen en allerjongste finalist MNM Start To DJ.
‘Ik vul de pauzes op met telkens een korte DJ-set van een half uur. Voor mij, als leerling van githo nijlen, is het een hele eer mijn medeleerlingen te mogen entertainen. Ook vond ik het super dat ik het festival mee mocht organiseren. Momenteel zit ik in mijn 7de jaar elektrische installatietechnieken en volgend jaar ga ik music management verder studeren aan PXL in Hasselt. Het is voor mij echt een droom om in deze sector te gaan werken. Mijn jongere zus staat hier ook in het publiek, echt leuk om voor haar en alle andere jongeren te mogen DJ’en.’

‘Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob’
Van virale tiktok video’s maken op je slaapkamer en virale video’s maken op pukkelpop tot dj-duo op de grootste festivals van Vlaanderen. ‘Omdat Het Kan Soundsystem en Average Rob’, staan garant voor ambiance en maakten hun reputatie helemaal waar.

Ook na het optreden had Average Rob het nog druk met selfies maken met de fans
Mark with a K & MC Chucky

Mark with a K & MC Chucky
De in België geboren Mark Carpentier, aka Mark with a K, is ongetwijfeld een van de grootste namen in de Belgische DJ-wereld. MarK with a K speelt op de allergrootste events! Dat hij nog lang niet klaar is met de festivals is wel duidelijk! Op StressFactor LIVE bracht hij zijn brother from another mother: MC Chucky mee!

MC Chucky
StressFactor 2022, een geslaagde editie!
Deel dit artikel
THEMA