Op zaterdag 9 september laat de kleinste deelgemeente van Nijlen zien waar ze echt groot in is: 'samenwerken'. Alle verenigingen in Bevel bundelen hun krachten voor de tweede editie van "Het Warmste Dorp", een evenement ten voordele van het goede doel. BEKEND sprak met één van de intitiatiefnemers Johan Van Den Eynde.

Johan, hoe zijn jullie op het idee gekomen om dit feest te organiseren?

Het idee is ontstaan in 2018, vijf jaar geleden al. Er was toen in heel Vlaanderen ergens wel iets te doen voor ‘De Warmste Week’. Dus vroegen we ons af of we in Bevel ook niets konden doen met alle Bevelse verenigingen. Zo ontstond “Het Warmste Dorp”. En nu, na vijf jaar, zijn we van plan om dit opnieuw te doen.

De opbrengst gaat naar een goed doel. Kan je daar wat meer over vertellen?

Dit jaar steunen we het goede doel ‘Opgroeien zonder zorgen’. We hebben geen zeggenschap over de keuze van het goede doel, want alle opbrengsten van De Warmste Week gaan rechtstreeks naar het DWW Fonds. Dit fonds zal het volledige bedrag aanwenden om concrete projecten te ondersteunen die gericht zijn op het bevorderen van een zorgeloze jeugd en opgroeien zonder zorgen.

Wat staat er allemaal op het programma?

Van 14u tot 23u kan je komen genieten van optredens en leuke activiteiten voor jong en oud op het Bevels Heerdplein, Onze verenigingen zullen ervoor zorgen dat er voldoende eten en drinken beschikbaar is.

Voor de kleintjes is er een speciaal kinderdorp dat geopend is van 14u tot 18u, met springkastelen, een spannende zoektocht, een uitdagend fitparcours, tafeltennisinitiaties, darts voor de jongsten, ponyritjes en nog veel meer!

Groot en klein, jong en minder jong, kortom IEDEREEN is welkom. We zorgen samen dat Bevel zaterdag uitgeroepen wordt tot het warmste dorp.
 

Op het podium:
15u Linedance
16u Broomsticks
17u Zangkoor Cantemus
17u30 Linedance
18u-19u Fanfare
19u30-21u Vantenaar
21u30-23u TMRV

Deelnemende verenigingen:
Basisschool Kinderpad – Cantemus – Chiro – Fanfare Sint-Cecilia – Ferm – KWB – Gezinsbond – KFC Bevel – OKRA – Samana – Parochieteam – Toneel Damateur – LRV – TTK Tafeltennis – Zorgzame Buurten – Turnkring Moedig Samen

Deel dit artikel
THEMA