De feestdagen, vooral dankzij de kerstsfeer, wekken altijd een gevoel van warmte en verbondenheid op tussen families, vrienden en de gemeenschap. Kerstmuziek maakt hier traditioneel deel van uit. Het was al geruime tijd een droom van Fabienne Corniere om een kerstsingle uit te brengen, en nu is het eindelijk zover.

Fabienne, kan je je even kort voorstellen?  

Ik ben door omstandigheden pas begonnen met gitaarspelen toen ik bijna 46 was. Na talloze toevallige gebeurtenissen en ontmoetingen heb ik in juni 2021 mijn eerste volledige album uitgebracht, getiteld “Mijn Verhaal”. Mijn stemtimbre wordt vaak vergeleken met dat van Danni Klein, de zangeres van Vaya Con Dios. Ik geniet ervan om pure muziek te maken die mensen raakt, waarbij een mooie melodie en betekenisvolle teksten voor mij van groot belang zijn. Er hoeven niet perse technisch zeer ingewikkelde arrangementen of vocaal-technisch uitzonderlijke uithalen in te zitten. Dat is immers niet noodzakelijk wat mensen diep in hun ziel raakt.

Een kerstsingle dat stond al langer op je bucketlist?

Ik speelde al een tijdje met het idee, net als veel andere artiesten, om een kerstnummer te maken. Hoewel ik altijd geniet van de gezelligheid rond het einde van het jaar en het idee dat “een nieuw jaar steeds weer hoop biedt op nieuwe kansen en betere tijden”, is het tegelijkertijd een periode waarin ik mijn verloren geliefden extra mis. Eindejaar brengt elke keer opnieuw herinneringen en mijmeringen naar boven… Een lach en een traan zeg maar. Dat dubbele gevoel wilde ik in mijn nummer tot uiting brengen, maar dan wel zonder het al te triest te maken. Hoopvol…

Fabienne (rechts op de foto) in duet met zangeres Karina Coors

‘Als alle lichtjes branden’ is een Nederlandstalig duet?

Absoluut. Ik schrijf al mijn nummers zelf, zowel de tekst als de muziek, en doe dat bewust in het Nederlands. Ik vind dat een lied in je moedertaal altijd sterker kan raken dan in een andere taal. Tijdens concerten breng ik, naast mijn eigen nummers natuurlijk ook covers en die kunnen zowel in het Nederlands als het Engels zijn.

Naar welk goed doel gaat de opbrengst van de single?

Naar de vzw Boven de Wolken. Deze vzw is opgericht door Sharon, de moeder van een sterrenkindje, en Anneleen, een vroedvrouw en fotografe die jaren geleden een fotoreportage maakte van een sterrenkindje. Anneleen is trouwens afkomstig van Nijlen. Beiden zijn van mening dat elke ouder het recht zou moeten hebben op een blijvende mooie herinnering aan hun sterrenkindje. Vandaag werken er 300 fotografen en 50 administratieve medewerkers samen om dit mogelijk te maken, en verwerken zij meer dan 1100 oproepen per jaar. De fotoshoot is altijd gratis. Helaas is deze organisatie volledig afhankelijk van giften.

Hoe en waar kunnen geïnteresseerde lezers jouw single kopen en zo ‘Boven de wolken’ steunen?

Iedereen die de actie wil steunen, kan de single aankopen door een e-mail te sturen naar info@fabienne-artist.be. Ze ontvangen dan een e-mail met informatie over de betaling (de single kost 5 euro). Als de single moet worden verzonden, komen daar verzendkosten bij. Ik woon zelf in Kessel, dus het is ook mogelijk om de single af te halen. De details hiervoor worden per e-mail besproken. Misschien is het ook goed om te vermelden dat je kans maakt op concerttickets bij aankoop van de single. Meer informatie is te vinden op mijn website en FB-pagina.

Bekijk de videoclip van ‘Als alle lichtjes branden’ op YouTube via DEZE link.

Deel dit artikel
THEMA